Fürdőszoba

Növeljük a teret a fürdőszobában tükrökkel

Főként régebbi építésű házak, lakások esetében gyakori probléma a fürdőszobával, hogy túl kicsik. A helyiségek méretén nem egyszerű változtatni (ha egyáltalán lehetséges), ám számos remek trükk létezik, melyekkel tágasabbá varázsolható az aprócska fürdőszoba érzete!

A világos, fényes felületek kiváló térnövelő hatásúak. Nagyméretű, világos árnyalatú, fényes csempe a kis fürdőszobába nagyon jó választás, hiszen kiválóan visszaverik a fényt. Ehhez már csak a jól elhelyezett fényforrások kellenek, hogy barátságos, tágas hatású teret érjünk el.

Tovább fokozható a hatás, és persze a fürdőszobába elengedhetetlen is a tükör, tükrök elhelyezése. A nagy felületet beborító tükör tágasság éreztét kelti, ám egyéb trükkök is bevethetőek.

Például, ha a tükör túlnyúlik a mosdón, annak már a látványa is térnövelő hatású, és még a funkcionalitásban is érvényesül a tágas hatás, hisz míg az egyikünk fogat mos, a másik is odafér fésülködni, sminkelni.

A mosdó fölé helyezett tükör világítással optikailag és funkcionálisan is vitathatatlanul jó választás.

tBoss, Floating Mirror Soft tükör

Tovább fokozható a funkcionalitás, ha polcos tükröt választunk, ám arra mindenképp figyeljünk oda, hogy a polcon ne helyezzünk el túl sok tárgyat, mert akár a térnövelés helyett pont az ellenkező hatást érjük el.

Általánosan elmondható, hogy minél nagyobb tükröt helyezünk el, annal jobban növelhető a tágas térérzet egy világos, rendezett fürdőszobában.

Read previous post:
Miben más az infraszauna és a finn szauna?

A finn szauna és az infraszauna, vagy infrakabin – annak ellenére, hogy mindkettőnek az izzasztás a célja – egészen más...

Close