Jakuzzi, szauna, hidromasszázs

Miben más az infraszauna és a finn szauna?

A finn szauna és az infraszauna, vagy infrakabin – annak ellenére, hogy mindkettőnek az izzasztás a célja – egészen más működési elven alapszanak.

Míg a finn szauna a levegőt fűti fel, az infraszauna esetében nem a levegő, hanem a test melegszik fel, a levegő mindössze 30-40° marad. Az infraszaunában nincs vízhasználat, nincs gőz, a hatást az infrasugarak fejtik ki, és a hő a bőr alsóbb rétegeibe is eljut. Az infrakabint érdemes álló testhelyzetben használni, hogy a sugarak egyenletesen érjék a testet

Az infrakabin felfűtése lényegesen gyorsabb, mint a finn szaunáké, és mindössze körülbelül 30 percet töltünk el benne, míg a finn szaunát érdemes szertartásszerűen, akár másfél óra alatt 3-4 alkalommal 10-15 percre használni.

Az infraszauna többnyire 1-2 fő részére optimális, a finn szauna – a kabin méretétől függően – nagyobb társaságok számára is ideális kikapcsolódást nyútj.
Annak, aki nem tudja, hogy infrakabin vagy finn szauna beépítését válassza, azt javasoljuk, próbálja ki mindkét opciót egy wellness központban, hisz mind mások vagyunk, és mindenkinek más esik jól.

A Wellis infraszaunák kiváló választásnak bizonyulnak otthonába.

Egy energiatakarékos Redlight, carbon (szénalapú) fűtőszállal rendelkező infraszauna megvásárlásával nem csak pénzt takarít meg, de segít megvédeni földünk erőforrásait is. A Wellis kutatásai eredményeként elérte, hogy termékeik minden szempontból maximális energiatakarékossággal működnek. Magas hőhatásfokú infrakabinok, amit egy fém fűtőszál energia igényének kevesebb mint 30%-ával éri el. A Wellis infraszaunákat hosszú élettartam, 5 000 – 7 000 óra jellemzi.

A Wellis infraszaunák villanykörtéhez hasonló gyorsaságú felfűtési idővel azonnal érezhető meleget adnak. Más gyártó infraszaunáiban ez az idő 15-20 percet is igénybe vehet, ami idő alatt Önnek várakoznia kell, és nem utolsósorban a villanyórája is pörög.

A Wellis infraszaunák kizárólag az úgynevezett “távoli infra sugarak” (FIR) tartományában, 1.5 m – 15 m között sugároznak. Ezt a tartományt ‘az éltető fény’-nek is hívják. A távoli infrasugarakat bőre gyorsabban nyeli el, és kellemes, a kandalló tűzhöz hasonló hőérzetet nyújt. Nem bocsát ki káros, magas frekvenciájú elektromágneses és ultra ibolya sugarakat. A távoli infravörös sugarak közvetlen a szaunázó testén hatnak, a körülötte levő levegő felmelegítése nélkül.

Különböző méretekben elérhető, így kiválaszthatja az otthonába és családjának legmegfelelőbb méretet.

Read previous post:
A hagyományos finn szauna, és használata

A szauna használata egyszerre megnyugtat, felpezsdít, ráadásul még egészséges is. Bár szezonja leginkább a téli hónapokra tehető, a wellness élmények...

Close