Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás

Színek, trendek, hangulat a fürdőszobában

Az elmúlt években jelentkező fürdőszobai igények ismeretében megállapítható, hogy a fürdőszoba mára már nem csak a napi tisztálkodás színtere, sokkal inkább a pihenés, a relakszáció helyszíne az otthokban. Tehát manapság nem csak a funkcionalitás, hanem a fürdőszobai design is kiemelt szerepet kap otthonunk felújítás vagy építkezés előtti tervezésekor.

A 2019-es fürdőszobai trendek is ezt erősítik, elsődleges szempont – a letisztult design és funkcionalitás mellett – a térérzet növelése a fürdőszobákban.

Ha új otthon építését tervezzük, egyre nagyobb teret engedünk a fürdőszobának, hogy még inkább kényelmünket, felfrissülésünket, relakszációnkat szolgálja. De mi a helyzet a már meglévő fürdőszobával, annak felújításával?

Meglévő fürdőszobánk felújítását elsősorban a rendelkezésre álló terület határozza meg. Ám a színvilág, a desing mégis a fantáziánkra, igényünkre van bízva. A letisztult design már önmagában térnövelő hatású. Az idén is nagy hangsúlyt kap a természetesség, a kő-, vagy fahatású padlólapok, famintás csempék, berendezések, valamint a beton hatás megjelenése a designban.

A nagyméretű csempék, burkolatok igen népszerűek, térnövelő hatásuk miatt.

A szaniterek esetében a letisztult vonalvezetést, a kerekded fogmákat keressük, a térben álló kád, pultra ültethető mosdótál igen modern design-t teremt, exkluzív hatással.

A burkolatok esetében a márványmitás csempe, márvány hatású padlólap is igen kedvelt, és trendi választás.

Igazán különleges, és divatos fürdőszobát alakíthatunk ki, ha pl. majolika mintás csempét álmodunk az enteriőrbe.

A kontrasztok megjelenése a szaniterek, csaptelepek párosításánál, egyéb színes fürdőszobai kiegészítőkben is nagyon trendi megoldás. Tartsuk azonban szem előtt, hogy a kevesebb több,  maximum 2-3 szín alkalmazzunk a fürdőszobában.

Az igazán trendi fürdőszobában az idén megjelenik az év színe, a living coral, vagy akár a blueprint, melyek talán egymással is összeegyeztethetők?
Önökre bízzuk! 🙂

Az alábbi fotókból ötleteket meríthet:

Fürdőszoba korall színű kiegészítőkkel

Varna Azul csempe

Ragno Candy dekorcsempe – majolika művészet

Ragno Candy csempe – fürdőszobában, fa hatású padlóburkolattal

Zuhanyzó korall színű mozaikcsempével, kőhatású padlóburkolattal

Read previous post:
Living Coral – korall szín az otthonunkban

Igen domináns szín a korall szín, ennek ellenére otthonunkba is betervezhetjük bátran. A korall szín a szeretetet, a törődést, a...

Close