Beltér Festék Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Színek, trendek – mi várható 2020-ban

Mint minden év végén, így most is kiválasztották már a 2020. év uralkodó színeit. Míg 2019. év színei a Blue Print, és a Living Corall voltak, 2020. lakberendezési trendjeit és a divatvilágot már nem ezek a színek határozzák meg.

Back to Nature – ezt a fantázianevet viseli a Behr által megválasztott “év színe” 2020-ban. E szín lesz a meghatározó a jövő évben a lakberendezésben.

A Behr vállalat szerint 2020 trendszíne a „Vissza a természethez” nevet viselő olajzöld (S340-4). Ez a nyugtató hatású, harmonikus szín szinte otthonunkba hívja a természetet.

A zöld és árnyalatai igazi klasszikusnak számítanak a lakberendezésben. Ez az olajzöld árnyalat inspirál, növeli a kreativitást, és ami nagyon fontos a lakberendezésben: kiválóan párosítható más színekkel!

Az olajzöld egy igazán természetközeli szín, és mint a természetközeli színekről általánosságban is elmondhatjuk, jó hatással van közérzetünkre. A „Back to Nature” szín a csodálatos, tiszta levegőjű füves rétre repít minket. Az olajzöld színről elmondható, hogy a természet ihlette; természetes, nem vibrál, nem világos, nem sötét… már-már tökéletes. Minden otthont szebbé varázsol.

Természetközeli szín megválasztása az év színének más neves vállalatoknál is megfigyelhető. A Pantone színintézet a „Classic Blue” színt választotta a 2020-as év színének. Ez a gyönyörű éjkék, sötét tengerkék árnyalat, a becsületességet, a megbízhatóságot, és a kék eget szimbolizálja. Ez a szürkés sötétkék a napnyugtát jelzi, azt, hogy itt az ideje visszavonulni – azaz csendességre int. Az emberek többsége kötődik ehhez a színhez, hisz a stabilitás és a folytonosság érzetét adja.

Az „Év színének” megválasztása felelősséggel jár, a kiválasztásnál nagyon fontos szempont, hogy milyen hatása van az adott színnek, hiszen otthonunkban szeretnénk megpihenni, ellazulni. Az elmúlt években is törekedtek a szakértők olyan színt választani, ami kifejezetten nyugtató hatású.

Így történt ez most is, hisz 2020 évre kellemes hatású, modern színeket szavaztak meg, amelyek otthonunk bármely helyiségébe becsempészhetőek, akár a domináns színként is.

 

Read previous post:
Biztonságban az ünnepek alatt

Az év végi ünnepek idején, karácsonykor fokozottan ügyeljünk otthonunk, családunk biztonságára. A szerteágazó feladatok közepette, és az ünnepi hangulatban könnyen...

Close