Beltér Fűtés Tél

A kandalló és a tüzelőanyagok

Fűtési szezonra fel! Bizony, közeleg a tél, a fűtési berendezések, és a tüzelőanyagok harcra készen várják a hideg elleni küzdelmet, amit sok otthonban már meg is kezdtek. Kályha, kandalló haszánlata esetén a megfelelő mennyiségű és minőségű tüzelőanyagról is gondoskodunk kell.

Az ősz beköszöntével mindannyian elgondolkodtunk már azon, hogy mivel is fogunk fűteni, és a fűtőanyagoknál nem elhanyagolható elvárás, hogy kényelmesen felhasználható, tiszta és gazdaságos anyag legyen, akár kandallóval, akár kályhával való fűtés esetén.

A meghitt, kellemes családias hangulat megteremtése a ropogó tűz látványával, a kandalló melegével könnyen kivitelezhető.

Az égő tüzelőanyag ropogása kellemes, romantikus hangulatot sugároz, ami mással nem helyettesíthető. Ezt az élményt nyitott tűzterű lemez kandallóval élvezhetjük ki leginkább, hisz a nyitott tűztér eredményeként halljuk, “érezzük még a roppanó fa látványát is”.

Bár, a zárt tűzterű kandalló használata kényelmesebb, nem igényelnek folyamatos felügyeletet, ám a ropogó tűz halovány illata és csodálatos látványától el kell búcsúznunk.

Igen ám, de milyen fűtőanyagot használjunk kandallóba?

Egy kézenfekvő, kényelmes és tiszta megoldás kandallóban való tüzelésre pl. a fabrikett, mely önmagában is teljes értékű tüzelőanyag, de kombinálhatjuk tüzifával is, kandallóval történő fűtés esetében is természetesen.

A fabrikettek tárolása, felhasználása tiszta, egyszerű és kényelmes, kis helyigényű tüzelőanyag. Fűtőértéke általában kétszerese a tüzifának, így kisebb mennyiséggel érhetjük el a kellemes meleget otthonunkban. Nagyobb hatékonysággal égnek, hosszabb ideig izzanak a hagyományos tüzifától, így gazdaságosságuk szinte vitathatatlan.

Néhány szóban a fabrikettekről: természetes alapanyagokból, préseléses eljárással készülnek, idegen kötőanyagot (ragasztóanyagot) nem tartalmaznak. A hagyományos tüzifától könnyebben és nagyobb hatásfokkal égnek. A tüzifához képest a sűrűségük 2-3-szor magasabb, így fűtőértéke kb. kétszerese az átlagos tűzifának, és nagyon alacsony a hamuképződés fabrikettel történő fűtés esetén, ami akár kiskertek trágyázására is alkalmas.

A fabrikettek általában egységes formájúak, ennek köszönhetően igen jól raktározhatóak, könnyen szállítható. Használatra kész állapotban vásárolhatjuk meg, nem kell aprítani, feldolgozni.

A kandallóval történő fűtés által nyújtott hangulat megfizethetetlen! Romantika, családias hangulat, meghitt baráti beszélgetések, melyek a kandalló ropogó tüze mellett még személyesebb élményt nyújtanak. Az otthon melege kandallóval tökéletes pihenést és nyugalmat biztosít otthonunkban, akár tüzifával, akár fabrikettel történő fűtés esetén.

Read previous post:
Milyen kandallót válasszunk?

Fűtési berendezés és tüzelőanyag vásárlásokat figyelve a szeptember és az október a fő szezon. Teljesen érthető okból, hisz közeleg a...

Close