Beltér Fűtés Otthon, lakás

Az otthon melege – kandallóval

Lassan beköszönt a tél, a fűtési szezonban már javában benne vagyunk. Otthonunk melegéről, a téli esték meghitt, családias hangulatáról könnyedén gondoskodhatunk egy, a nappalinkban elhelyezett kandallóval.

A kandalló által varázsolt meghittség szinte semmivel nem helyettesíthető. Hideg téli estéken, a kandalló előtt ülve családunkkal, barátainkkal a ropogó tüzet csodálva tökéletesen ellazulhatunk egy-egy fárasztó nap után, e mellett a lobogó tűz látványa különleges hangulatot varázsol a nyári sztorik mesélése közben. Kellemesen bizsergető nyugalom lesz úrrá a társaságon.

 

A kandalló látványa és nem utolsó sorban a kandalló melege otthonunk meghatározó hangulatát adja.

Megépíttethetjük kandallónkat, vagy vásárolhatunk lemez kandallót is. Lemez kandalló kiválasztása előtt először el kell döntenünk, hogy a kényelmesebb vagy a hangulatosabb megoldás mellett voksolunk.

kandallo-skladova-technika-glantHa a kényelem a fontosabb, választhatunk gázüzemű kandallót. Amennyiben azonban szeretnénk élvezni a kandallók valódi hangulatát, válasszunk fatüzelésű kandallót, mellyel élvezhetjük a fa égésének ropogását, és illatát, a tűz lángnyelvei által nyújtott látvány mellett.

A lobogó tűz romantikus hangulatát nyitott tűzterű lemez kandallóval élvezhetjük leginkább. Ezen kandallók folyamatos felügyeletet, nagy kéményt igényelnek, valamint megkövetelik a tűzálló padlózatot. Csak jól szellőztethető helyiségekben ajánlott a használatuk.

kandallo-primo-komfortZárt tűzterű kandalló esetében nagyobb kényelemben lehet részünk, a ropogó tűz halovány illata és csodálatos látványa mellett. A zárt tűzterű lemezkandallók nem igényelnek feltétlen folyamatos felügyeletet, jobb a fűtési hatásfokuk és szinte bármilyen helyiségben használhatóak, amely kéménykivezetéssel rendelkezik.

Tény, hogy az épített kandallókkal teremthetjük meg leginkább otthonunk meghittségét, ám kényelmesebb a lemez kandallók használata.

A kandalló otthonunk teljes fűtését képes ellátni, vagy kiegészítő fűtőberendezés is lehet, a termék adottságainak függvényében.

Válasszunk bármilyen kandallót, az otthon melege, meghitt hangulata biztosított általuk.

Read previous post:
Terrakotta természetesség – Zalakerámia Terazza padlólapok

A Zalakerámia Terazza padlóburkolókban egyesül a hagyományosan népszerű kő hatású felület, és a napsütötte mediterrán vidékeket idéző terrakotta színskála. A...

Close