Beltér Fűtés Otthon, lakás

Fabrikett – a korszerű és környezetbarát tüzelőanyag

A fabrikettet nevezhetjük a legkorszerűbb és leginkább környezetbarát tüzelőanyagnak. A fabrikett előállítása és használata során is környezetbarát – a hulladék újrahasznosítás, hulladékgazdálkodás elvei érvényesülnek készítésekor és használatakor is.
Természetes alapanyagokból készül, égése során minimális hamu keletkezik, mely természetes növényi tápanyag. Égésterméke nem tartalmaz kéndioxidot, valamint maga a fabrikett víz és napfény hatására a környezetben lebomlik.

Mindazok kedvelt tüzelőanyaga lehet, akik vonzódnak a természetes anyagokhoz, de a kényelmi szempontokat részesítik előnyben.

Tárolása, felhasználása egyszerű, kényelmes, kis helyigényű, mégis hatékony. Fűtőértéke nagy, kétszerese az átlagos tűzifának, mivel a fabrikett a tüzifától 2-szer 3-szor nagyobb sűrűségű. Fűtőértéke kb. 50%-al nagyobb, mint a hagyományos tüzifáé, vagyis megegyező fűtőhatás érdekében kevesebb fabrikettet kell elégetni. A fabrikettek általános jellemzője, hogy nagyobb hatékonysággal égnek, hosszabb ideig izzanak a hagyományos tüzifától.

Fabrikett (100% tölgy, keményfa brikett), Pini Kay típusú, 10 kg/csomag
74.592 Ft/raklap
(1 raklap 960 kg, 78 Ft/kg, 96 csomag/raklap.)
Tovább a termékhez

Kis helyigényére bizonyíték, hogy pl. a fabrikett szabályos tégla vagy nyolcszög (pini-kay) formájú, így egymásra illesztve, kis helyen a lakásban pl. a kandalló mellett is tárolhatunk egy-egy napi fűtésre elegendő mennyiséget egy kosárban, vagy dekoratív ládikóban, mely a kíváncsi tekintetek számára egy kényelmes puff-nak tűnhet.

Préseléses eljárással készül, természetes anyagok, mint faforgács, fűrészpor felhasználásával. Nem tartalmaz vegyi kötőanyagot (ragasztót) sem.

A fabrikett tárolása és égése során sem koszol, tiszta fűtőanyag. Az égés során nem kormol, így nyitott égésterű – pl. kandalló – fűtőberendezésben is használható.

A fabrikettel való fűtéskor keletkezett hamu környezetbarát, növényi tápanyag, így az összegyűjtött hamut nyugodtan felhasználhatjuk a kiskertben növényeink tápanyagaként. Figyeljünk arra, hogy semmiképp ne égessünk mesterséges anyagot (pl. műanyagot) a fabrikettel együtt, amennyiben a hamvait fel szeretnénk használni növényi tápanyagként.

A fabrikett tökéletes, egyszerűen felhasználható tüzelőanyag kerti partin sütögetés, grillezés esetén, hisz használatra kész állapotban vásárolhatjuk meg.

Begyújtásához nem szükséges gyújtófolyadékot használni, mivel a fabrikettek nedvességtartalma alacsony, így könnyedén begyulladnak.

Sokrétű felhasználhatóságára a legjobb bizonyíték, hogy használhatjuk otthonunk fűtésére, de akár ipari fűtőanyagként is megállja a helyét. Tökéletesen helyettesíthetjük fabrikettel a szenet vagy a tűzifát.

A fabrikettet a háztartásban használhatjuk kályhában, kandallóban stb. (hagyományos tüzelőberendezésekben), valamint grillsütőkben, és kerti sütőkben is. Környezetbarát, égésterméke nem tartalmaz kéndioxidot, valamint víz és napfény hatására lebomlik. Hamuja növényi tápanyag, tehát válasszuk bátran ezt a tüzelőanyagot környezetünk védelme érdekében.

Read previous post:
Exkluzív fürdőszoba – Zalakerámia Mantilla kollekció

A Zalakerámia Mantilla termékcsaláddal először találkozva azonnal szembetűnik az embernek, hogy valami egészen kivételessel került kapcsolatba. Nem mindennapi tulajdonságaival, mint...

Close