Fűtés Otthon, lakás Tél

Fabrikett: egyszerű felhasználás, tiszta tárolás és adagolás

A fabrikett önmagában is tökéletes és gazdaságos fűtést eredményez, de kombinálhatjuk tüzifával is. Használhatjuk kályhában, kandallóban zárt, vagy nyitott égéstér esetén is, valamint kazánban, kertistütőben, grillsütőbent, és még sorolhatnánk, hisz bármely fűtőberendezésben használható, ahol a fatüzelés megengedett.

Környezetbarát tüzelőanyag, faforgácsból, fűrészporból készül, préseléses eljárással, idegen kötőanyagot nem tartalmaz. Nedvességtartalma kicsi, kb 10 % (hagyományos tüzifa kb. 30%), fűtőértéke 50%-kal nagyobb, mint a tüzifáé. Hamuja növényi tápanyagként felhasználható, a fabrikett víz és napfény hatására a környezetben lebomlik.

fire-663042_640Ha csak fabrikettel fűtene, ajánlott többféle sűrűségű, többféle típusút vásárolni, mivel a különböző sűrűségű fabrikettek között eltérés van a begyulladási, és az izzási időben is.

A kevésbé sűrű, kevésbé tömör állagú – általában fűrészpor alapanyagú – fabrikettek könnyebben törnek, ezeknek begyújtása igen könnyű, ezért elsősorban begyújtáshoz ideálisak. Ha begyulladtak, megfelelő parázs keletkezett, ezekre jöhetnek a “masszívabb” szerkezetű, nagyobb sűrűségű fabrikettek, mint például a RUF fabrikett.

Ezen tömörebb szerkezetű keményfa brikettek lángra lobbantásához jóval magasabb hőmérséklet szükséges. Ezt a parazsat a könnyebb szerkezetű fabrikettek égésével, vagy hagyományos tüzifával teremthetjük meg.

A sűrű szerkezetű, masszívabb keményfa brikettek nem igényelnek tüzet, valamint nem is égnek nagy lánggal. Ezek a típusok hosszan és egyenletesen, kékes lánggal izzanak.

fabrikett-bemutatasHa fűtés során tüzifával kombináljuk a fabrikettet a tüzifa mellé elegendő csak a masszívabb, nagyobb sűrűségű fabrikettet vásárolni, melyek segítségével hosszan elnyújthatjuk az égési időt, hosszabb időre biztosítva az otthon melegét. A tüzifát a begyújtásra használjuk, ne égessük a keményfa brikettel együtt, csökkenti a hatásfokot a sokkal magasabb (akár 30%) nedvességtartalma miatt.

Gazdaságos, környezetbarát fűtés fabrikkettel!
Kérdés esetén forduljon az otthondepo.hu vevőszolgálatához!

Read previous post:
Modern fürdőszoba változatosan – Zalakerámia Vario kollekció

A Zalakerámia Vario termékcsaládban minden megvan, ami egy modern, trendi fürdőszoba kialakításához nélkülözhetetlen. Változatos árnyalatú, nagyméretű csempék, azokhoz illeszkedő stílusú...

Close