Beltér Fűtés Otthon, lakás Tél

Fűtés kandallóban fabrikettel

Egyre inkább közeleg a tél, ha új fűtőberendezést szeretnénk vásárolni, itt az ideje. Az ősz beköszöntével mindannyian elgondolkodtunk már azon, hogy mivel is fogunk fűteni, ami kényelmes, tiszta és gazdaságos is. A kandallók által nyújtott hangulat mással össze nem hasonlítható. 

A ropogó tűz látványa, a kandalló melege meghitt, kellemes, családias hangulatot biztosít otthonunknak.

Vitathatatlan, hogy otthonunk hangulatát meghatározza a kandallóval való fűtés. A lobogó tűz látványa, az égő tüzelőanyag ropogása kellemes, romantikus hangulata mással nem helyettesíthető, melyet nyitott tűzterű lemez kandallóval élvezhetünk leginkább. Családunkkal, barátainkkal a kandalló melegében a ropogó tüzet csodálva tökéletesen ellazulhatunk egy-egy fárasztó nap után, ahol a nyaralás élményeinek elmesélésével felidézhetjük a nyár hangulatát.

kandallo-primo-komfortZárt tűzterű kandalló használata kényelmesebb, nem igényelnek folyamatos felügyeletet, ám a ropogó tűz halovány illata és csodálatos látványa nyugtatólag hat a környezetre. Ezek a kandallók is képesek otthonunk teljes fűtését ellátni, ám kiegészítő fűtőberendezésként is tökélestes választás.

Kandallóban fűthetünk pl. fabrikettel is, mely önmagában is tökéletes tüzelőanyag, ám kombinálhatjuk tüzifával is. A fabrikettek tárolása, felhasználása tiszta, egyszerű és kényelmes, kis helyigényű tüzelőanyag. Fűtőértéke általában kétszerese a tüzifának, így kisebb mennyiséggel érhetjük el a kellemes meleget otthonunkban. Nagyobb hatékonysággal égnek, hosszabb ideig izzanak a hagyományos tüzifától, így gazdaságosságuk szinte vitathatatlan.

 

A fabrikettek természetes alapanyagokból, préseléssel készülnek, idegen kötőanyagot (ragasztóanyagot) nem tartalmaznak. Könnyebben és nagyobb hatásfokkal égnek, mint a hagyományos tűzifa, sűrűségük 2-3-szor magasabb. Igen nagy a fűtőértéke, kétszerese az átlagos tűzifának (kb. 17-19MJ/kg), ennek is köszönhető, hogy nagyon alacsony hamutartalommal (0,7-1,5%) bírnak.

fabrikett-bukkA RUF fabrikett egységes formájának köszönhetően jól raktározható, könnyen szállítható, kényelmesebb felhasználást tesz lehetővé, a szállítást követően nem kell aprítani, feldolgozni, használatra kész állapotban vásárolhatjuk meg.

A bio fabrikettek alacsony hamutartalma igen kényelmes használatot tesz lehetővé, mind e mellett a keletkezett hamu környezetbarát, akár a kiskertek trágyázásához is felhasználhatjuk.

 

Kandallóval fűteni ma már nem kiváltság, az általuk nyújtott hangulat azonban megfizethetetlen. Használhatjuk hagyományos tüzifával, fabrikettel, vagy e kettő kombinációjával is akár, a fűtési élmény, a roppanó tűz látványa az egész család számára csodálatos élményt nyújt. Az otthon melege kandallóval tökéletes pihenést és nyugalmat biztosít otthonunkban.

 

Read previous post:
Hogyan alakítsuk ki a tökéletes fürdőszobát pároknak?

Legyen bármennyire harmonikus egy pár kapcsolata, egy fürdőszobában más-más igényei merülnek fel egy férfinak és egy nőnek. Ezen eltérő kívánságokon...

Close