Beltér Fűtés Otthon, lakás Tél

Fűtsünk idén gazdaságosan, tároljuk a fűtőanyagot tisztán

Még nem döntötte el, hogy mivel fog fűteni? Már most fogytán van a fa tüzelőanyag? Nem szeretne állandóan takarítani a tüzifa után? Ajánljuk figyelmébe a fabrikettet, ami egy kiváló adottságokkal rendelkező, mégis sokak által még ismeretlen fűtőanyag.

A fabrikett egy kényelmes és tiszta megoldás a tüzelésre! Jó tudni, hogy önmagában is teljes értékű tüzelőanyag, de kombinálhatjuk akár a tüzifával is.

A brikettek egységes formájúak, ennek köszönhetően igen jól raktározhatóak, könnyen szállíthatóak, és ami nagyon fontos szempont lehet, hogy használatra kész állapotban vásárolhatjuk meg. Fabrikettel történő fűtés esetén rengeteg időt és bosszúságot spórolhatunk meg azzal, hogy nem kell aprítani, feldolgozni, így a miatt sem kell aggódnunk, hogy mennyit kell takarítani utána.

Tárolása egyszerű, és kisebb helyet foglal, mint a tüzifa. Tárolható akár a kamrában, ám egy dekoratív kosárban elhelyezhetjük akár a szobában a kandalló mellett is az adott napra, vagy néhány napra elegendő mennyiséget.

Biobrikettel fűthetünk kályhában, kandallóban, vagy akár vegyes tüzelésű kazánban is. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a tűzteret max. 50%-ig szabad feltölteni!

A fabrikettek természetes alapanyagokból, préseléses eljárással készülnek, idegen kötőanyagot (ragasztóanyagot) nem tartalmaznak. A hagyományos tüzifától könnyebben és nagyobb hatásfokkal égnek. A tüzifához képest a sűrűségük 2-3-szor magasabb, ezáltal a fűtőértéke kétszerese az átlagos tűzifának, és nagyon alacsony a hamuképződés fabrikettel történő fűtés esetén. A fabrikett hamuját összegyűjtve tavasszal akár kiskertek trágyázására is felhasználhatjuk, mivel természetes anyagról van szó.

A kandallóval történő fűtés által nyújtott hangulat megfizethetetlen! Romantika, családias hangulat, meghitt baráti beszélgetések, melyek a kandalló tüze mellett még személyesebb élményt nyújtanak. Az otthon melege kandallóval tökéletes pihenést és nyugalmat biztosít otthonunkban, akár tüzifával, akár fabrikettel történő fűtés esetén.

Mint minden fűtőanyagot, a fabrikett használatát is ki kell tapasztalni, hogy a lehető legjobb hatásfokkal használhassuk. Mindenképp megéri kipróbálni, hisz helytakarékossága és tiszta, kényelmes felhasználása mellett jóval magasabb fűtőértékkel és hosszabb égési idővel rendelkezik, mint a tüzifa.

Read previous post:
5+1 ötlet és tanács mosdó választáshoz

Ma már a csapból is dizájnötletek folynak, így a mosdó sem úszhatja meg szárazon. Lehet klasszikus vagy láthatatlan, állhat a...

Close