Beltér Fűtés Otthon, lakás

Kényelmes és gazdaságos fűtés szobatermosztát használatával

Otthonunk fűtési rendszerének gazdaságosságát nagyban befolyásolja egy-egy pontos, beállítható szobatermosztát. Termosztátot vásárolhatunk egyszerű tekerőgombost, vagy digitális, programozható változatot.

A tekerős termosztát esetében a pontosságon van a hangsúly, míg a digitális és programozható szobatermosztátok további szolgáltatásokkal egészülnek ki.

A vásárlói igények a technikai fejlődéssel szinte párhuzamosan változnak. Így a szobatermosztátok fejlettsége is már-már futurisztikus irányba mozdult. A legkorszerűbb szobatermosztátok külső hőérzékelővel egybekötöttek, programozhatóak, sőt, akár távolról is vezérelhetőek.

Gondoljon csak bele, a téli síelés idejére alacsonyabb hőmérsékletre állítja a szobatermosztátot, beprogramozza a várható hazaérkezés alapján, mikortól legyen ismét komfortosan meleg otthona, ám mégis néhány nappal tovább marad a család síelni? A síparadicsomból, egyszerű internet hozzáféréssel, modiltelefonja használatával átállíthatja a termosztát programját!

Drága, modern fűtési rendszerek esetében ne a szobatermosztáton spóroljunk! Régebbi fűtési rendszerek esetében is a termosztátnak hatalmas a jelentősége. Legegyszerűbben és a legtöbbet spórolni a megfelelő szobatermosztáttal tudunk, így régebbi fűtési rendszer esetén is érdemes új, modernebb készülékre cserélni a régit. Egy digitális, előre programozható termosztáttal például megszűntethetjük a túlfűtést. Pénztárcánkat kíméljük úgy, hogy komfortérzetünk mégsem csökken.

A modern szobatermosztátok általában rádiófrekvenciával működnek, így nincs szükség vezetékelésre, csak a kazánhoz csatlakozó egység esetén. Egyszerű, kényelmes használat, mellyel a fűtési költségeken sokat spórolhatunk. Érdemes a régi szobatermosztátokat lecserélnünk, hogy komfortos melegben teljenek mindennapjaink felesleges költségek nélkül.

Read previous post:
Védekezzünk a penész ellen otthonunkban

Az őszi, téli párás, nyirkos időjárás kedvez a gombafélék, így a penészgomba megtelepedésének, szaporodásának is, mely sajnos otthonunkat, lakóterünket is...

Close