Kültér, kert

Kertépítés, kertrendezés ősszel

A kertrendezés esetén a kerti utak, terek kialákítására is gondolnunk kell. A kerti utak jelentősége esős, csapadékos időben mutatkozik meg igazán. Kerti utak kialakításához a legkézenfekvőbb megoldást a térkövek, térburkolatok kínálják.

Térkövek tekintetében is manapság hatalmas kínálat tárul elénk a kereskedésekben, így könnyedén kiválaszthatjuk a kívánt végeredmény szempontjából a legmegfelelőbben. A kertépítés ugyanis nem csak a térkövezést jelenti, ezért alapos tervezést igényel.

Kertépítés, kertrendezés estén is elegedhetetlen a tervezés. Kertünk megtervezésére, átalakítására talán a legmegfelelőbb időszak az ősz, hisz sok fát, cserjét ősszel, a fagyok beállta előtt érdemes telepíteni. Már előre érdemes átgondolni a kívánt növényvilágot, ezen növények helyét, a kerti utak elhelyezkedését, a kerti pihenő, vagy egyéb burkolandó, vagy épp nem burkolandó, hanem füvesített felületek helyét és arányát. Rajzoljunk bátran skiccet a könnyebb tervezéshez!

A térkövek a növényekkel társítva csodálatos környezetet teremtenek. Udvarunk télen-nyáron lehet mediterrán hangulatú, fagytűrő növényekkel.

Ha kisebb udvarral, kerttel rendelkezünk, vagy szeretnénk az adott terület jelentős részét burkolni, tervezzünk azzal, hogy a növényeket ládákba, növényedényekbe ültetjük. Ezek kiváló szegélyezéséül szolgálhatnak akár a kerti utaknak, kerti pihenőnek is. A növényedényekbe kerülhetnek dísznövények, fűszernövények, fagytűrő dísznövények, kisebb cserjék igényünk szerint.

Fabrostone Nomad sone kerti út

Térkő, térburkolat esetében ajánlott szegélykővel zárni a széleket, hogy biztosítsuk a burkolat stabilitását. A szegélykövek díszíntőelemként is szolgálnak.

Nagyobb felületre ajánluk a melírozott térkövek használatát, vagy két színből összállított, mintázott felület kialakítását, hogy megelőzzük a felület esetleges egyhangúságát. Az íveknél, szegélyeknél alkalmazott eltérő szín is kitűnő megoldás, ám ha a felület mérete engedi a térkőbe csempészett különböző formák, díszítősorok méginkább feldobják a térburkolatot.

Bramac padlólap

Read previous post:
Többirányú keresztlézer, ipari felhasználásra

A technikai fejlődésnek hála, ma már szinte minden munka megkönnyíthető, így a távolságmérés is szinte gyerekjáték a megfelelő mérőműszerek használatával....

Close