Kültér, kert

Kerti party hasznos kelléke a Lisszabon kerti sütő – egyszerű kivitelezés az élményért

A családdal, barátokkal töltött nyári estét a szabadban töltött idő, a kerti sütögetés teszi élménnyé.
Egy jól megválasztott kerti sütő nem csak kényelmet biztosít, hanem a kert dísze is lehet.
A Lisszabon kerti sütő harmonizál a természetes kövekkel, környezettel, és egyszerűen felépíthető rövid idő alatt.

A Lisszabon kerti sütő elemei tulajdonképpen támfalelemek, melyek normál bütykös kövek, valamint a fedőkövek. Magának a kerti sütőnek a felépítéséhez segítséget, leírást kapunk.

 

A Lisszabon kerti sütőt saját magunknak kell felépítenünk, így az alkotás élménye büszkeséggel töltheti el a család férfi tagjait.

kerti-suto-avar-szinA támfal elemek formája könnyű kezelhetőséget és alakíthatóságot biztosít, amelyet egy egyszerűen felhelyezhető peremkő tesz teljessé. Egy gondosan kiválasztott vízszintes területre kb. egy óra időráfordítással egyedi megjelenésű, többcélú kerti sütő építhető. A képen látható fém kiegészítőket az ár nem tartalmazza, külön vásárolhatóak meg.

A Lisszabon kerti sütő homok, valamint avar színben vásárolható meg.

A Lisszabon kerti sütő építését a következő lépéseken haladva kezdjük meg:

  • álljunk a raklap hosszanti oldala mellé
  • balról jobbra a szélétől előbb 4cm, majd 20-20cm-enként találunk keresztirányú hornyokat. Ezek az ún. roppantási vonalak. A normál kövek esetén minden roppanási vonalnál el kell törni a terméket.
  • törésnél a vésőt a roppantási vonal közepére helyezzük, és néhány határozott kalapácsütéssel elroppantjuk.
  • a fedőkövek első roppanási vonalánál ne roppantsunk, így marad meg a felső díszperem (vízorr).

Ha az összes normál követ (64db), és az összes fedőkövet (16db) elroppantottuk, kezdődhet az építés, az alábbiak szerint:

  1. válasszuk ki a kerti sütő helyét a kertben. A Lisszabon kerti sütő helyigénye 1,2 m átmérőjű kör. Ügyeljünk arra, hogy mindenképp vízszintes legyen a kiválasztott hely
  2. rakjuk ki a kört a kiválasztott helyen. A normál kövek kisebbik oldala befelé nézzen. Szabályosan egymás mellé helyezzük mind a 16 db-ot soronként. Javasoljuk, hogy minden sort egy fél kőszélességgel eltolva rakjuk, ezáltal még stabilabb lesz a sütőnk.
  3. az ötödik, legfelső sorba kerülnek a fedőkövek.

lisszabon-kerti-suto-elemei

Visszajelzések alapján – akik e kerti sütőt választották – kb 1, másfél óra alatt felépíthető.

Részletes összerakási útmutatót találunk a gyártó weboldalán, a kavicsbeton.hu-n, itt»

lisszabon-kerti-suto-terburkolatA Lisszabon kerti sütő nagy előnye, hogy építésénél nem kell ragasztóanyagot használnunk, ennek köszönhetően gyors, tiszta munkával már az építés napján akár azonnal használatba is vehetjük. Mivel ragasztás nélkül összerakható, bármikor szétszedhetjük, átépíthetjük a kerti sütőnket.

A kerti sütő környezetét burkolhatjuk kültéri járólappal , térkővel, vagy szép gyepet alakíthatunk ki köré.

Jó társaság, finom ételek a természetben… Egy családi, vagy baráti társaság, és a kerti party, kerti sütögetéssel nagyszerű élmény a családnak, barátoknak és a házigazdának egyaránt. Kis befektetéssel és időráfordítással a Lisszabon kerti sütő hozzájárul az élményhez.

Read previous post:
Kerti folyókák, és a vízelvezetés fontossága

Kertünk burkolatának tervezésekor ajánlott még a burkolás előtt megtervezni a víz, az esővíz elvezetését is, hisz ez egy fontos, és...

Close