Kültér, kert

Miért is fontos a kertben a vízelvezetés?

Az udvarunk, kertünk nagy része általában parkosított, füves terület. Ám egyes részei gyakrolati szempontok, vagy épp design miatt szilárd burkolatot kapnak. Ezen burkolatok megfelelő vízelvezetéséről pedig gondoskudnunk kell, hogy időtálló, és valóban gyakorlatias, esőzés esetén is komfortos kerti burkolatunk legyen.

A kültéri burkolatok vízelvezetését is egyfelől a megfelelő lejtés, valamint a vízelvezető folyókák, csatornák adják.

A kerti, ház küröli burkolatok kialakításának legfontosabb szempontja a megfelelő lejtés, hogy ne a ház felé, hanem a ház falától el, a füves területek felé biztosítsunk enyhe lejtést a burkolatnak, hogy a csapadék, esővíz lefolyhasson.

Ez a megoldás azonban kevés lehet nagyobb burkolt felületek, valamint jelentősebb csapadékmennyiség esetén.

A kerti vízelvezető rendszerek, folyókák nyújtanak számunkra megfelelő megoldást. Nagyobb felületeken a szerepük jelentős. Folyókák alkalmazása esetén általában két irányú lejtés biztosításával számolunk, a folyókák hosszanti oldalától alakítjuk ki a lejtést, így az egyszerre nagyobb mennyiségű csapadék lezúdulása esetén is biztosítjuk a víz elfolyását.

Kocsibejáróknál is fontos a folyókák szerepe. Ha ilyen helyen szeretnénk alkalmazni, vegyük figyelembe a folyóka terhelési osztályát!

Az ACO SELF Euroline folyóka a ház körüli vízelvezetés profi megoldása. Tervezői minden egyes részletre nagy odafigyeléssel gondoskodtak. A sokoldalú folyókát garázs és kapubejárókhoz, zárt vagy nyitott udvarokba, bejáratok, előterek köré, teraszokra, kertekbe egyaránt alkalmazhatjuk. A családi környezetben előforduló bármely terhelésnek remekül ellenáll.

Az ACO SELF Euroline folyóka előnyei:
– V-alakú kialakítás a hatékony öntisztulásért
– Nagy szilárdságú, vízzáró polimerbeton folyóka test
– Csatlakozásai teljesen vízzáróak
– Többféle, esztétikus rács választható hozzá: horganyzott és rozsdamentes acélból, vagy öntöttvasból
– Stabil folyóka- és rácsrögzítés
– Gazdag elem- és tartozékválaszték

Felhasználási területek:
– garázs- és kapubejáróhoz
– zárt és nyitott udvarokba
– bejáratok körül
– előterek körül
– teraszokra
– kertekbe

Ha folyókát vásárolunk általában egy csomagban találjuk a folyóka testet és a folyóka rácsot. A kerti folyóka rács desingját tekintve eltérő lehet, így kiválaszthatjuk a számunkra leginkább tetszertős kivitelt.
Ha nem vagyunk biztosak a választásban műszaki téren, kérjük a szakkereskedő segítségét, hogy valóban megfelelő vízelvezető rendszer kerülhessen kertünkbe.

Read previous post:
Vinyl padló a gyakorlatban

A vinyl padlóburkolat egyre népszerűbb melegburokolat hazánkban is. Nemcsak a design, hanem a műszaki adottsági is kiemelkedőek. Desingját tekintve a...

Close