Kültér, kert Otthon, lakás

Mire jó a dekorkavics?

Mióta ember az ember, igénye van arra, hogy környezetét egyre szebbé és szebbé tegye, ehhez pedig felhasználja a természet adta lehetőségeket. Nagyobb darab kövekből igazán mutatós sziklakertet készíthetünk, melynek környezetét dekokavicsokkal díszítve a design magáért beszél. 

Nem meglepő tehát, hogy manapság igen nagy divatja van a kertekben, utak mellett, tóparton, és egyéb helyeken a különböző színű és méretű dekorkavicsokkal, díszkövekkel történő dekoráció.

A különböző színű, formájú és méretű dekorkavicsokat mind műszaki, mind design érték tekintetében különböző módon használhatjuk fel. A tört zúzalékot, – mely tekinthető a legkisebb méretű dekorkavicsnak – terek és utak burkoló anyagaként használják, ám szegéllyel körbe kerített terek feltöltésére is kiváló megoldást nyújt. Ám virágágyásokat, virágcserepeket is díszíthetünk vele.

Az 1-3 cm-es, vagy annál nagyobb kerekszemcsés dekorkavicsok viszont már nagyobb szépészeti értékkel rendelkeznek. Mind formájuk, mind színárnyalatuk miatt akár önmagukban, vagy például járdalappal, kültéri járólappal kombinálva teríthetjük szét a dekorkavicsot a kertben kerti utak, kerti pihenő, medence környékének kialakítására.

2cm-es járólap és dekorkavics kobináció

A design adott, ám műszaki tekintetben ezek a kerekszemcsés dekorkavicsok felhasználhatóak akár a házfal mentén esővíz szikkasztónak, akár tavak, vízi élőhelyek és vízfolyások kialakításához, de díszíthetjük vele fák környékét, és egyéb kerti dekor-, vagy haszonterületek körüli földterületeket is bevonhatjuk vele.

Bármilyen meglepőnek tűnhet, ezek a dekorkavicsok kitűnően használhatóak beltérben is, dekorációs céllal, és még a praktikusság is megfogalmazódhat egy-egy megoldás láttán. A fürdőszobába, térben álló kád mellé, vagy akár a mosdótál körül kiváló kifröccsenő víz elvezető lehet, ám meg kell hagyni, részben tisztán tartása miatt gyermekes családoknak nem ajánjuk, de mindenesetre a design értéke magáért beszél.

Stone and Home Thassos kristályfehér dekorkavics a fürdőkád körül

A különböző színeket, és méreteket kombinálva érdekes formákat alakíthatunk ki vele, és ez által saját kezűleg hozhatunk létre különleges kerti dekorációt. A variációk száma végtelen, melynek csak a fantáziánk szabhat határt.

Inspiráció:

Stone and Home Thassos fekete natúr dekorkavics, járólappal

Stone and Home Thassos ezüst dekorkavics

Read previous post:
Univerzális melegburkolat otthonunk bármely helyiségébe

Rohanó világunkban, amikor ráadásul mindennek, és folyamatosan emelkedik az ára, az otthonok felújítása során is a legköltséghatékonyabb megoldásokat keressük. Egy...

Close