Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha Laminált padló Otthon, lakás Padlólap

Univerzális melegburkolat otthonunk bármely helyiségébe

Rohanó világunkban, amikor ráadásul mindennek, és folyamatosan emelkedik az ára, az otthonok felújítása során is a legköltséghatékonyabb megoldásokat keressük. Egy hidegburkolás nem csak időigényes, de komoly költségekkel is jár. Azonban vannak alternatívák a kerámia padlólapok helyett.

Ha gyors, költséghatékony megoldást keresünk a fürdőszoba, konyha, vagy akár otthonunk minden helyiségének burkolására, a vinyl burkolat ideális választás.

A vinyl burkolatok nem csak design, hanem műszaki adottságokat tekintve is kiemelkedőek. Fára, kőre megszólalásig hasonló kivitelt is választhatunk, műszakilag pedig kiemelendő, hogy 100%-ig vízálló, ám mégis melegburkolatról van szó, és fektetése is rendkívül gyors, és egyszerű.

Mit érdemes tudni a vinyl burkolatról?

Vinyl padló a fürdőszobában

Sokaknak a vinyl burkolatok említésekor a klasszikus linóleum jut eszébe. Bár PVC burkolatról van szó, ha szétnézünk a kínálatban, és kicsit utána érdeklődünk a szakkereskedésekben, hamar kiderül, hogy a vinyl burkolatok mind küllemükben, mind anyagukban és műszaki tulajdonságaikban eltérőek a jól ismert linóleumtól.

Magicfloor Classic Natural Oak Brown 8910 vinyl burkolat

A vinyl padlót lapokban vásárolhatjuk meg, ami egy kemény, kiváló minőségű burkolat. Leginkább a laminált padlóhoz hasonlíthatnánk, azonban a vinyl padlók 100%-ig vízállóak, és ami nagyon fontos, és hasznos tulajdonság, hogy anyagukban lépészaj csökkentettek.

A vinyl burkolatok szerkezete négyrétegű. Az alapréteg feladata a stabilitás biztosítása. Erre helyezik a fotóréteget, amely a vinyl burkolat mintázatát adja, amire a PVC védőréteg, arra pedig a rugalmas, elasztikus felületi védőréteg kerül. Fontos lehet tudni, hogy károsanyag-kibocsátása nem mérhető, szóval zöld szívvel élők is nyugodtan választhatják!

A felületi védőréteg, avagy PUR fedőréteg nem más, mint egy olyan felületkezelés, amikor nagyon finom szemcsében folyékony polyuretánt permetezünk a PVC-re, ezzel kialakítva a felületvédelmet, így SOHA nem kell waxolni, mint a linóleumot, vagy a gagyi, olcsó PVC-ket. A PUR+ egy továbbfejlesztett változat, ahol sikerült elérni, hogy a felület ne legyen fényes a kezelés után, hanem természetes, matt felület legyen.

A lerakás módjának tekintetében választhatunk öntapadós, ragasztós vagy klikkes típust is.

Vinyl burkolatot bárhová burkolhatunk otthonunkban. Ezt úgy kell érteni, hogy beltérben tényleg bármelyik helyiségbe alkalmas, teljes vízállósága okán. Mi több, akár a falra is burkolhatjuk, így például a fürdőszobát teljes egészében burkolhatjuk azonos, vagy egy termékcsaládból származó, más színárnyalatú vinyl burkolattal.

Read previous post:
A Balneo térben álló kádak romantikája

A térben álló kádak látványa modern eleganciát sugároz, luxus élményt nyújt még a látványuk is, és vitathatatlan romatikát csempész a...

Close