Kültér, kert

Térkövek és stílusok a kertben

Ha kertünk funkcióját egyértelműen meghatároztuk, át kell gondolnunk a burkolatok, lépcsők, esetleges támfalak, virágládák helyét és stílusát is.

A kertünk leggyakrabban használt területeire javasolt szilárd burkolatot építeni, és ugyan ez érvényes az oda vezető utakra. A többi területre elegendő lehet kerti tipegők (lépőkövek) elhelyezése. Ez utóbbi esetben a kacskaringós utak külön figyelemre méltó szerephez jutnak.

Terasz, kerti étkezők kialakítására is használjunk szilárd burkolatot, térkövet, hogy a székek, asztalok ne tudjanak a földbe sűlyedni.

Sempre Grando térkő, trüffelbarna

Térkövet ma már szinte bármilyen stílushoz találunk. Érdemes olyan térkövet választani, mely igazodik a ház stílusához.
Nagyon divatosak manapság a rusztikus hatású, szabálytalan élű kövek, de azt vegyük figyelembe, hogy egy alapvetően modern, minimalista épület körül igen furcsa hatást keltenek. Ugyan ez igaz fordítva, képzeljünk csak el egy ódon terméskővel fedett épületet egy modern, beton térkő burkolattal.

Fabrostone Rönk tipegő

Kerti burkolatok terén a választék mondhatni óriási. Beton térkövek, járdalapok kínálatából válogathatunk, különböző színek, és formák állnak rendelkezésre. Modern, minimalista stílushoz választhatunk 2cm-es gres kültéri padlólapot, míg ha rusztikus, igazán természetes elemekre vágyunk, akkor a Fabrostone fa hatású beton kerti burkolatai, virágládái kiváló választásnak bizonyulnak.

Kerti burkolatok esetében is hatalmas a kínálat, engedjük szabadjára bátran a fantáziánkat.

Read previous post:
Hogyan tervezzük meg kertünket?

Kertünk tervezésekor az első lépés, hogy meghatározzuk annak funkcióját, vagy az egyes területek funkcióit. A kerttervezéskor a természet szépségeit, és...

Close