Kültér, kert

Hogyan válasszunk térkövet?

A térkövek népszerűsége egyre nagyobb, ami nem csoda, hisz praktikus, és esztétikus környezetet teremtenek. A megugró keresletet a kínálat is kiszolgálja, hisz a térkő választék óriási.

Természetes és mesterséges térköveket is vásárolhatunk, a különbség közöttük igen nagy. A természetes kövek ára általában jóval drágább, mint a mesterséges anyagokból készült térköveké, valamint karbantartásuk is nagyobb odafigyelést igényel, így érdemes elgondolkodni, hogy megéri-e természetes követ választani.

Mesterséges anyagokból készült térkövek terén a beton térkő a legelterjedtebb. Ezen belül a forma és színválaszték viszont hatalmas.

WPC teraszburkolat

Fa vagy gumi alapanyagból is készülhetnek kültéri burkolatok. A fára nagyon hasonlító burkolat a WPC burkolat, mely egy fa-kompozit anyag. Rendkívül esztétikus, időtálló, és könnyű burkolást tesz lehetővé a teraszon, kerti pihenő kialakításánál is. Korábbi cikkünkből megismerheti»

Azonban, mielőtt térkövet választunk, gondoljuk át, hogy hová szeretnénk burkolni, a terület milyen funkciót fog ellátni.
Fedett terasz burkolat? Fedetlen terület, ahol ki van téve az időjárás viszontagságainak? Gyalogos forgalom lesz csak rajta, vagy autóval is át fogunk rajta hajtani? Ezek nagyon fontos kérdések, hogy kiválaszthassuk a megfelelő kültéri burkolatot.

Sempre Grando térkő, trüffelbarna

Mint ahogy már fentebb említettük, a leggyakrabban használt térburkolat a beton térkő. Az egyszerűbb és olcsóbb kivitelű térkövek mellett egyere népszerűbbek a mediterrán stílushoz igazodó kombi térkövek, a tégla hatású udvarkövek.
Szintén népszerű a gyeprácskő, mely a beton és a fű kombinációja kényelmesen kezelhető formában, akár autóval is járható.

Meg kell említenünk a 2cm-es gres kültéri padlólapokat is. A Mr. Floor gres kültéri burkolat modern megoldást nyújt szinte bármilyen típusú kültéri felülte kialakításáház. Kopásálló, csúszásmentes felülete rendkívül ellenálló mind környezeti, mind mechanikai behatásokkal szemben. Gyorsan és könnyen burkolható, hisz fektethető akár fűbe, kavics, vagy homokágyra, ám akár csemperagasztóval is ragasztható. Ismerje meg korábbi cikkünkből»

 

Read previous post:
Térkövek és stílusok a kertben

Ha kertünk funkcióját egyértelműen meghatároztuk, át kell gondolnunk a burkolatok, lépcsők, esetleges támfalak, virágládák helyét és stílusát is.

Close