Konyha Laminált padló Otthon, lakás

Egyszerűen burkolható, nedvességtűrő melegburkolat

A laminált padlók az elmúlt években hatalmas fejlődésen mentek keresztül, mind gyártástechnológia mind design tekintetében. Strapabíró, időtálló burkolatok, egységes, mégis természetes felülettel. A famintás laminált padlók a valódi fa nyújtotta melegséget sugározzák, akár évtizedekig tökéletes burkolatot képeznek, és ma már fokozott nedvességtűrő lamináltpadlót is választhatunk!

A laminált padlókról általánosan elmondható, hogy “cseppállóak” ám a nagy nedvességet, a rendszeres, bő vizes felmosást például “nem szeretik”, az illesztéseknél felhólyagosodhatnak. Bentlakásos cicát, kutyát tartó otthonokban ezt fokozottan figyelembe kell venni, hisz kis kedvenceink egy-egy balesete akár tönkre is teheti a burkolatot.

A fokozott nedvességtűrő laminált padlókat különleges gyártási technológiával úgy optimalizálták, hogy minél tovább ellenálljanak a nedvesség behatolásának. A természetes gyantában gazdag fa (fenyő) alapanyag, valamint a speciális ragasztási folyamat hatására a fokozott nedvességtűrő laminált padlók kimagaslóan ellenállnak a nedvességnek, a duzzadásnak.

A nedvességtűrő laminált padlók magas kopásállóságuk révén bármely otthon tökéletes burkolatai lehetnek, szobába, közlekedő területekre (folyosó, előszoba), sőt, akár konyhába egyaránt. Fokozott nedvességtűrése ellenére nem vízálló, tehát fürdőszobába, szabadtéri felületekre, magas nedvességtartalmú helyiségekbe (zuhanyzó, szauna, stb.) nem ajánljuk!

Fokozott nedvességtűrő laminált padlók például a Swiss Krono Villa, és Chalet kollekció padlólapjai.

Swiss-Krono Tex, Chalet, Kastanie Gesztenye laminált padló

A laminált padlók számos előnye közül kiemelendő, hogy könnyen burkolhatóak, strapabíró, ellenálló felülettel rendelkeznek, könnyen tisztíthatóak, tisztán tarthatóak, és padlófűtés esetén is bátran alkalmazhatóak.

Swiss-Krono Tex, Villa, Harbour Oak laminált padló

Azt fontos megjegyeznünk, hogy mint minden faalapú termék a laminált padló is reagál a nedvességre, és hatására bővül vagy összehúzódik. Annak ellenére, hogy fokozottan nedvességtűrő, nem vízálló, ami azt jelenti, hogy a túlzott nedvességet, vizet kerülni kell.

A fokozottan nedvességtűrő laminált padlók különösen alkalmasak olyan otthonokban, ahol kisgyermekek és háziállatok által okozott „károk”, balesetek előfordulhatnak.

A laminált padló takarítása enyhén nedves törlőt igényelnek, ám a fokozott nedvesség védelemmel ellátott laminált padló nyugodtan és könnyen tisztítható nedvesebb mop vagy törlő segítségével.

Swiss-Krono Tex, Villa, Harbour Oak Grey laminált padló

Read previous post:
Top 5 burkolat trend

Óriási méretű padlólapok, márvány hatású belső terek a modern lakberendezési trendek vezető design megoldásai. Ezek mellett egyre nagyobb szerepet kapnak...

Close