Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Konyha Laminált padló Otthon, lakás Padlólap

Top 5 burkolat trend

Óriási méretű padlólapok, márvány hatású belső terek a modern lakberendezési trendek vezető design megoldásai. Ezek mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a természetközeli, természetes anyagok, valamint a kézműves tárgyak, motívumok.

1. Óriás méretű burkolólapok minden felületre

Továbbra is hódítanak a nagyméretű burkolólapok, kisebb, vagy nagyobb helyiségekbe egyaránt. Ezek lehetnek akár extrém nagyméretűek is, 160×320 centiméteres változat. Ezekkel az óriásokkal exkulzív és kifejezetten modern fürdőszobát, nappalit, vagy konyhát álmodhatunk otthonunkba. A legújabb innovatív anyagokat azonban még homlokzatra is felhelyezhetjük, így igazán különleges megjelenést kölcsönözhetünk otthonunknak.

2. Természetes hatású burkolatokkal széleskörű lehetőségek

A természetes hatású anyagok továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek. A kőhatású falburkolatok, kőmintás padlólapok, valamint a fahatású burkolatok népszerűsége töretlen. Ma már mind inkább valósághűek ezek a burkolatok, nem igényelnek különleges felületkezelést, így vizes helyiségekbe, fürdőszobába is kiválóan alkalmasak.  Ha melegburkolatot keres, illetve fontos szempont az egyszerű burkolhatóság, akkor a laminált padló is kitűnő választás. Hatalmas szín és mintaválaszték áll rendelkezsre, különböző műszaki adatokkal, akár fokozott nedvességtűrő tulajdonsággal is.

Letisztult ipari stílushoz a beton hatású padlólapokat és/vagy kőhatású csempéket ajánljuk, melyek a modern desing kedvelt anyagai.

3. A márvány eleganciája

Különleges, páratlanul elegáns enteriőr születhet a márvány tisztaságát, eleganciáját képviselő márványhatású padlólapok, csempék burkolásával. Klasszikus eleganciát képvisel a fehér márvány, ám a mai technológiának köszönhetően melegebb színárnyalatban is választhatunk prémium minőségű, nemességet sugárzó márvány hatású padlólapot, vagy csempét is.
A márvány az elegancia, a nemesség, a tisztaság megtestesítője otthonunkban. Időtállósága garantált, hisz a márvány örök, időtlen, és mindig a minőséget, az igényességet és az eleganciát képviseli.

4. Kifinomult, aprólékos motívumok, népi művészet

A csempéken, palólapokon megjelenő, aprólékos virág, vagy geometrikus motívumok egy letisztult kisugárzású konyhában, fürdőszobában épp oly jól mutatnak, mint egy klasszikus enteriőrben. E dekorcsempék a majolika szerű népművészeti motívumokra emlékeztetnek, és szinte bármilyen stílusú felületet kialakíthatunk, legyen az modern, klasszikus, avantgard, skandináv stílus, vagy a hagyományos népies belső tér, kisugárzás.
Hagyományokat követő motívumok a modern lakberendezésben, a barátságos, otthonos kisugárzásért. A Ragno Candy, valamint a hazai, Zalakerámia Carneval, és a Del Conca Amarcord csempe családok például csodálatos, majolika művészetre emlékeztető dekorcsempéket tartalmaznak.

5. Bútor a konyhába burkolólappal kőből, fából

Abszolút újdonság, hogy a bútorgyártók is felismerték a márványhatású burkolóanyagokban rejlő lehetőségeket. Megjelentek ugyanis a piacon az elsősorban konyhai használatra gyártott, hidegburkolati anyagokból készült, különleges bútorok. A márvány asztalok és padok valódi luxushatást kelthetnek mind a belterekben, mind pedig kültéri felhasználás során. Ha nem kész bútort kívánunk vásárolni, megtervezhetjük, legyártathatjuk  a saját, egyedi berendezési tárgyainkat a konyhába, vagy kültérre egyaránt.

Read previous post:
Mit tegyünk a lakás penészesedése ellen 5+1 lépésben?

Ősszel és télen a nyirkos hideg idő sajnos tökéletes környezetet teremt a penészgomba elszaporodásának otthonunkban, különösen azon sarkokban, zugokban, ahol...

Close