Otthon, lakás Szigetelés

Klíma tégla – Wienerberger Porotherm okostégla

Önmagában a hőszigetelés nem elegendő a házunk, lakásunk energetikai problémáinak megoldására, az energiahatékony építkezés körültekintő anyagmegválasztást igényel. Az épület vázszerkezete, a falak, a födém és a nyílászárók összhangja nagyon fontos, valamint az épületgépészeti elemek és energiaforrások kiválasztása, az épület tájolása, az árnyékolástechnika mind-mind befolyásoló tényezők a hőszigetelésben.

A Wienerberger már régóta foglalkozik vázkerámia tégláinak fejlesztésével és kitűzött céljai között szerepel a hőszigetelő érték, más néven az ‘U’ érték minimalizálása.

Sok minden befolyásolhatja ezt az értéket, például az anyag típusa és a fal vastagsága is.

Egy falazat hőátbocsátási tényezője az egyik legjellemzőbb tulajdonsága, amivel meghatározhatjuk a minőségét. Minél alacsonyabb ez az érték, annál jobbnak számít és annál alacsonyabb lesz a belőle épült háznak az üzemeltetési költsége.

A Wienerberger rájött, hogy abban az esetben ha a hő nagyobb utat tesz meg ugyanazon a falvastagságon, akkor lassabban hűl át vagy melegszik fel a szerkezet, aminek eredményeképpen alacsonyabb lesz a hőszigetelőképessége, akár 43%­al! Három új, ún. “okos” tégla jelent meg a kínálatban, mindhárom standard falvastagságban (30 cm, 38 cm, 44 cm). Wienerberger Porotherm okostéglák: 

teglaPorotherm  Klima tégla: az új üregkép és a porozitás növelésével az ‘U’ érték: 0,29 W/m2K, ami 41%­al jobb értéket jelent, mint a hagyományos nútféderes téglák esetében (30cm­es vastagság). A hő 130%­al nagyobb utat tesz meg mint a nút féderes termékeknél.

Porotherm  Klima Profi tégla: az ‘U’ érték 0,28 W/m2K; csiszolt, milliméter pontos tégla az esztétikusabb és gyorsabb falazás érdekében

Porotherm  Klima Thermo Profi tégla: az ‘U’ érték 0,27 W/m2 K, csiszolt tégla, Dryfix kötőanyaggal, mely gyorsabb, pontosabb falazást tesz lehetővé, télen is, akár -­5 Celsius fokban is.

Már mindhárom standard vastagság megfelel az A energiaosztálynak (‘U’=0,24­0,26 Wm2/K)!

Szinte az egyik legfontosabb előnye a klíma téglának, hogy nettó (belső) hasznos terület nyereség érhető el klímatéglák használata esetében. Ha nem klímatéglával szeretnénk elérni ugyanezeket az U értékeket, akkor külső hőszigetelést kéne felragasztani +6, +7 vagy akár +9 cm­es vastagságban (38 Klíma Profi Dryfix). Ugyanazon hőszigetelés és bruttó terület mellett nagyobb belső hasznos tér!

A fentiek tekintetében megállapítható, hogy mindig van létjogosultsága a vázkerámia falazóelemek fejlesztésének és talán ez a típusú falszerkezet marad továbbra is a legelfogadottabb és a legjobb megoldás falazásra a jövőben.

A Wienerberger Porotherm téglák Magyarországon is a profizmust, és a legkorszerűbb téglatechnológiát képviselik.

Nem utolsó sorban fontos megjegyezni, hogy nem csak az építtetők, hanem a kivitelezők is örvendhetnek az újdonságoknak, hiszen az ő munkájuk is könnyebbé és élvezhetőbbé válhat ezáltal.

Minden építtetőnek és kivitelezőnek jó építkezést kívánunk!

Érdeklődjön az OtthonDepo.hu webáruház ügyfélszolgálatán, ha segítségre, további információra lenne szüksége. Szívesen segítenek Önnek is!

 

Read previous post:
Rendkívüli variálhatóság – Zalakerámia Carneval család

A Zalakerámia Carneval fürdőszobai család gerincét az egyszínű csempék és padlólapok alkotják hagyományos fekete, fehér, bézs, továbbá lendületes zöld, piros,...

Close