Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás Padlólap

Modern, letisztult otthonok, beton hatású felületek

Modern, minimalista otthon design szinte alapelemei a betonhatású felültek. A beton hatású csempék, és padlólapok fürdőszobában, konyhában, nappaliban és tulajdonképpen bármelyik helyiségben indusztriális hatást keltenek. Egységes megjelenésivel diszkréten kiemeli a bútorokat és a kiegészítőket.

Az építészetben, lakberendezésben ma egyre gyakoribbak a látszódó betonfelületek, trendinek számít a belső terekben a beton felület. A beton érdekessége, hogy gyakorlatilag soha nem találunk két egyforma felületet, a végeremdényt a szemcseméret, az anyag foltossága, az esetleges felületi egyenletlenség határozza meg a szilárdulás után. Ez a nyers szépség az, ami sokakat magával ragad. Ám valljuk be, igazán megosztó desing, nem beszélve arról, hogy a látszó beton felületek időtálló, kezelhető elkészítése költséges feladat.

Ám látszóbeton felületek elérhetőek e stílusban készült hidegbrukolat, azaz beton hatású csempe, padlólap alkalmazásával. Bár a klasszikus beton struktúra nem érezhető, ám a látvány tökéletes.

Geotiles Belgravia

Például a Geotiles beton hatású burkolatok magukban hordozzák a hidegburkolatok minden előnyét, szinte bármilyen színben elérhetőek, és az sem elhanyagolható, hogy könnyen tisztíthatóak, tisztán tarthatóak.

Az új lakberendezési trendek, a vintage-, és az ipari stílus előretörése kedvezően hatott a beton hatású burkolatok gyártására, hiszen e stílusokkal szinte együtt élnek a betonhatású lapok. Padlólapok és falburkolatok, csempék esetén ezt úgy kell elképzelni, hogy a beton hatású mintázat – azaz a máz – a gres, vagy kőporcelán alapanyagra kerül.

Geotiles Rust Marengo (fal)

Ha beton hatású burkolatot szeretne otthonába, a spanyol Geotiles burkolatok között válogatva bizonyára megtalálja a kívánt textúrát és árnyalatot.

A tökéltes, egybefüggő, a valódi beton felületre leginkább hasonlító design rettifikált burkolattal érhető el. Ezek az élcsiszolt burkolatok akár 1-2 mm, szinte észrevehetetlen fugavastagsággal burkolhatóak, és a felületet nézve alig észrevehető, hogy több lap alkotja a felületet.

Inspiráció:

Geotiles Thar Marengo

 

Read previous post:
Burkolat trendek

Ha építkezik, vagy felújítást tervez, bizonyára már rengeteg lakberendezési magazint átböngészett, és megállapította, hogy e magazinokban szebbnél szebb burkolatokat találhatunk....

Close