Burkolat Konyha Otthon, lakás Padlólap

2015-ös trendek a konyhai padlóburkolatoknál

A konyha padlójának rendkívül sok kritériumnak meg kell felelnie. Az esztétikai érvek mellet fontos a könnyű tisztíthatóság, a csúszásmentesség, a baktériumokkal szemben való ellenállás, a tartósság. 2015-ben a modern technológiáknak köszönhetően ki-ki rendkívül széles palettából választhat a konyha burkolásakor mind a stílus, mind az anyagi megfontolások figyelembe vétele mellett.

A mázas égetett kerámia, vagyis agyagból készült padlólapok örök klasszikusnak számítanak a konyha burkolatok terén, így 2015-ben is töretlen a vörösagyagnépszerűségük. Ez köszönhető a higiénikus, könnyen karban tartható, víznek, foltoknak ellenálló felületnek. Emellett ezek a padlólapok hosszú ideig megőrzik eredeti állapotukat és színüket. Rendkívül széles választék áll rendelkezésre, és a gyártók falburkolókkal kombinált komplett termékcsaládokat kínálnak a harmonikus összkép megteremtésének megkönnyítésére.

A gres lapok 2015-ben a konyhákban is egyre elterjedtebbekké válnak. A változatos stílusú, mázas grestermészetes vagy fényes felületű lapok képesek a magasabb szintű elvárások kielégítésére. A kő jellegű lapok gránit őrleményből, homokból, agyagból és egyéb ásványi anyagokból készülnek. Kiváló fagyálló és kopásállósági paraméterekkel rendelkeznek. Mázas és máz nélküli kivitel közül is választhatunk. A gres lapok némileg drágábbak a kerámia lapoknál, viszont cserébe tartósabb burkolatot kapunk.

A 2015-ös trend érdekessége a laminált padló felhasználása a konyhai burkolatoknál. Ez azonban csak elsőre tűnik szokatlan választásnak, hiszen egy matt felületű, magas kopásállóságú termék lamináltesetében nem kell aggódnunk a karcolások és a foltok miatt. Arra azonban figyelni kell, hogy konyhai felhasználás esetén a laminált padlónak ne csak a felülete legyen vízálló, hanem az illesztések is. Ezzel a megoldással teljesen vízálló felületet kapunk, és felmosással is tisztíthatóvá válik a padló.

2015-ben a PVC padló reneszánszát éli. Ez nem csak az elérhető árnak köszönhető, hanem annak is, hogy az utóbbi időben rendkívül sokat lépett előre ez a termék az esztétikai megjelenés tekintetében. Ma már képesek a természetes anyagokat kiválóan imitálni, és emellett változatos színekben és mintákkal is készülnek. A tekercses változat mellett ma már lapokból álló PVC is elérhető, melyből rendkívül változatos és izgalmas minták kirakására is lehetőség nyílik. A PVC padló is tartós felületet ad, emellett vízálló és meleg érzetet kelt.

 

Read previous post:
Raimondi burkolat szintező – a tökéletes sík burkolatért

Burkolási munkálatok során a precizitás rendkívül fontos tényező, hogy tökéletes legyen a burkolat. A precíz burkolómunka elősegítésére ajánlott burkolat (csempe)...

Close