Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Kültér, kert Padlólap

A burkolási segédanyagokról általánosságban

Új burkolat fektetésekor különböző, úgynevezett burkolási segédanyagra lesz szükségünk. Ilyen például az aljzatkiegynelító, csemperagasztó és a fugázóanyag is. Ezeken felül pedig, a burkolandó felülettől függően további segédanyag szükséglet is felmerülhet.

A megfelelő burkolási segédanyagok, vagy zsákos anygok kiválsztása nagyon fontos, hisz ezek adják a burkolatunk alapját is. Egy elbaltázott anyagfelhasználás miatt az új padlólapunk, csempénk rövid idő alatt veszíthet esztétikai értékéből, és akár teljesen tönkre is mehet.

Mapei Mapegum WPS beltéri vízszigetelés

Vizes helyiségek burkolása estén például víszigetelés használata kötelező! Ezzel biztosítjuk ugyanis, hogy zuhanyzáskor, vagy a mosókonyhában keletkező vizkiömlés esetén ne ázzon át a fal, és /vagy az aljat. Vízszigetelésre továbbá a terasz, erkély burkolásakor is szükség van, hogy ne ázzon át, fagyhasson fel a burkolat.

A fugázó anyag kiválasztása szintén nem elhanyagolható. Vizes helyiségekbe mindenképp penészedésgátló anyagot tartalmazó, flexibilis fugázót válasszunk.

Terasz, vagy egyéb burkolat esetében fagyálló, flexibilis fugázó az ajánlott választás. Ezen kívül pedig szükségünk lesz még szaniterszilikonra, valamint hajlaterősítő szalagra is, hogy az új hidegburkolatunk és a sarkak, szaniterek találkozásánál is megfelelő vízszigetelést érjünk el.

LB tapadóhíd

Nagyobb méretű lapok burkolásánál, falburkolatnál, vagy lapra lap ragasztása estén felmerülhet az úgynevezett tapadóhíd iránti igény.

A tapadóhíd egy kenhető anyag, a csemperagasztó és a felület közötti biztos és erős tapadást biztosítja.

Ne feledjük az alapozót sem. A megfelelő tapadás biztosítására elengedhetetlen. Egyenlőtlen felület esetén használjünk például önterülő aljzatkiegyenlítőt.

A csemperagasztó kiválasztása is körültekintést igényel. Kültéri burkolat ragasztásához, vizes helyiségekbe, valamint padlófűtés esetén mindenképpen fagyálló, flexibilis csemperagasztót válasszunk, hisz e ragasztók képesek arra, hogy sérülésmentesen biztosítsák a hőtágulás miatti mozgást. Beltérre, például nappali, beltéri közlekedő folyosók esetén, vagy falburkolat, csempe esetében választhatunk ún. alap csemperagasztót is, ám csak abban az esetben, ha biztosak vagyunk abban, hogy sem padlófűtés, sem nagyobb vízterhelés nem fogja érni mindennapi használatban.

Fentebbiek talán támpontot adnak ahhoz, hogy a burkoló szakember anyagválasztását megértsük, és ne kételkedjünk abban, hogy miért is választja az 1-2 ezer forintos alap csemperagasztó helyett a “flex” feliratú, jóval drágább változatot.

Ragasztástechnika felújítóknak»

Read previous post:
Laminált padló lerakási minták

A valódi fa, vagy ami még elterjedtebb, a fa hatású padló igen népszerű, hisz bármilyen stílusú lakberendezéshez jól illeszkedik. Ha...

Close