Burkolat Csempe Padlólap

A divatos nagyméretű padlólapok és az egyre keskenyebb fuga

Amikor a nagyméretű, és természetes megjelenésű burkolólapokat keskeny fugával kombináljuk, akkor kapunk tökéletes, természetes kisugárzású összhatást. A tartós és időtállóan szép burkoláshoz azonban a körültekintő anyagválasztás elengedhetetlen. 

A hidegburkolatok kínálatában ma már nem meglepő a tökéletes, a természetes anygokhoz megszólalásig hasonlító padlólap vagy csempe. Ezek a burkolatok tökéletesen “másolják” a valódi fa anyagú parkettákat, fapadlókat, vagy a természetes köveket, amely a föld vagy a beton sokféle színével, árnyalatával varázsol el minden szemlélőt.

Tavolato fahatású padlólap

E mellé párosul, hogy a fugaméret is egyre csökken: egyre nagyobb divat a keskeny, szinte láthatatlan fuga kialakítása. Ami nem meglepő, a természetes kő, vagy fa  hatású burkolatok úgy érvényesülnek igazán, ha megőrzik természetességüket, nem “darabolódnak fel” a padlón vagy a falakon.

Keros BG Livorno Gris fényes calacatta hatású padlólap

Ahhoz, hogy az összhatás és a kivitelezés minősége is lenyűgöző legyen érdemes élcsiszolt (retifikált) burkolólapot választani, valamint minőségi, flexibilis fugázót, ami nem penészedik, nem gombásodik, és megfelelő vízlepergető, melyre kül-, és beltéren egyaránt szükség van.

De miért fontos a fuga tökéletes minősége?

A nagyméretű lapok különös bánásmódot igényelnek, legalábbis anyagválasztás, anyaghasználat tekintetében. A hőingadozások miatt a lapok mozognak, azaz tágulnak vagy zsugorodnak, és ezt az egyre szűkebb helyre beszoruló fugázó anyagoknak is tudniuk kell követni.

Az ugye alap elvárás, hogy egy jó minőségű keskeny fuga is vízlepergető, kültéren és beltérben használható, nem penészedő, nem gombásodó legyen, és hosszan megtartsa a szépségét. Ez természetes követelmény is, hisz a nagyméretű lapok kínálatában nappali, terasz-, vagy tetőterasz kivitelezéséhez is szuper lapokat találunk.

Nagyméretű vagy természetes, natúr színű lapokhoz kiváló választás a trendet követő fugázó anyagok a Mapei Keracolor FF Felx fuga színválasztéka. E fugaszínek harmonizálnak a különböző fa, kő és természetes felületeket mutató lapokkal. A cementes fugaanyagoknak már a fantázianeve is igen beszédes: Hold fehér, Homok, Selyem, Aranypor, Tőzeg, Vulkáni homok, Tornádó…

Legyen szó fa- vagy kőmintázatról, sötét vagy világos árnyalatról, a rengeteg szín között biztosan megtalálhatjuk a Keracolor FF Felx fugaszínek között az ideálisat. Fürdőszobába, vizes helyiségekbe pedig válasszunk a Mapei Mapesil AC szaniterszilikonjai közül.

 

Read previous post:
Szokatlan ötlet a tökéletes fuga-színért

Sajnos gyakran adódik "probléma" a burkolási munkálatok végeztével a fugával, egészen pontosan a fuga színével! Tovább nehezíti a dolgot, hogy...

Close