Burkolat Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Konyha Padlólap

Szokatlan ötlet a tökéletes fuga-színért

Sajnos gyakran adódik “probléma” a burkolási munkálatok végeztével a fugával, egészen pontosan a fuga színével! Tovább nehezíti a dolgot, hogy ez nem burkolási hiba, hanem sajnálatos módon a nem megfelelő szín választása. Ilyenkor már nem sok mindent tudunk tenni. Vagy megszokjuk a színt, vagy a fuga teljes átfestése jöhet szóba.

Azonban van jobb megoldás is: a megelőzés! Ám résen kell lennünk már a munkálatok megkezdésekor.

Bátran kérjünk a szakembertől próbafugázást. Tulajdonosként megkérhetjük, hogy készítsen egy kis helyen próbafugázást, így bár csak egy kis helyen, de tökéletesen látható lesz, milyen lesz a burkola és a fuga képe a burkolás végeztével, azaz, amikor megszárad a fuga. A fuga megszáradását követően már nagyon keveset tehetük, kénytelenek vagyunk elfogadni a kapott eredmény, ami esetleg nem is tetszik igazán. Előzzük meg a próbafugázással!

Mapei Fuga Fresca

Azt is fontos megemlítenünk, hogy a még fugázatlan burkolathoz könnyen hozzászokik a szemünk. Ez a felület alapvetően sötétebb a végső képnél,  világos vagy sötétebb vagy világosabb burkolat esetén is. Amikor a fugázás elkészül, akkor az összkép teljesen megváltozik, azaz ha nem végeztetünk próbafugázást, akkor csak a munkafolyamat végén derül ki, mennyire volt jó választás a fugaszín. A kisebb áranyalatbeli eltéréseket ugyan korrigálhatjuk a Mapei Fuga Fresca fugafelújítókkal, ám mindenkinek jobb, ha a fugázás utáni végeredmény az elvárt képet mutatja.

Két oka lehet annak, hogy a fuga szín nem passzol, nem teteszik igazán:

  • mégsem mutat jól az adott lappal a választott fugaszín
  • a fuga színe eltér a csomagolásan feltüntetett árnyalattól

Ha homogén felületet szeretnénk, a fuga színe lehetőleg egyező legyen a burkolat alapszínével. Vagy választhatunk kontrasztos fuga megoldást, ám ez esetben is illeszkedjen a fuga szín a burkolat színeihez.

Teljesen fehér burkolat esetén van a legkönnyebb dolgunk, hisz a burkolólap szempontjából szinte teljesen mindegy, milyen fugaszínt választunk, ez esetben a fuga színét sokkal inkább a tervezett berendezés, az elképzelt hangulat, kisugárzás határozza meg.

Ha igazán különleges burkolatot, vagyis fugaszínt szeretnénk, a csillámos mapeglitter fuga kínál tökéletes megoldást.

Kerapoxy design fuga (mapeglitter)

A fentebb vázolt mindkét probléma elkerülésére jó megoldást kínál a próbafugázás, hisz nemcsak a fuga színét mutatja meg, de a burkolólappal kipróbálva a végeredménybe is betekintést nyújt. Nem beszélve arról, hogy a burkolónak is alkalmat ad arra, hogy megismerkedjen a burkolólappal és a fugázóval. Tehát, a későbbi összhatást kicsiben megtekintve hamar kiderül, hogy az elképzeléseink szerint alakul-e a végeredmény.

Forrás: Mapei

Mapei Fuga Fresca színskála

Read previous post:
A gyors és költséghatékony fürdőszoba felújítás

Ha szeretne gyorsan, és valóban költségkímélően fürdőszobát felújítani, a kiváló minőségű alapanyagok választása a legköltséghatékonyabb és valóban időtakarékos megoldás.

Close