Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

Fürdőszoba megújítás gyorsan, látványosan

A fürdőszoba felújítás egy igen költséges és időigényes feladat. Ám ha a fürdőszoba esztétikai szempontból mindenképp megújulást igényel, vagy “csak” szeretnénk egy új környezetben eltölteni a napi higiénés feladatainkat, néhány egyszerű módszerrel és anyaggal olcsón és gyorsan megszépíthetjük a fürdőszobát.

Egy teljes napra várhatóan szükségünk lesz, ami nem tűnik soknak, ám a kreativitás is szükségeltetik. Na és persze a megelőző napokban gondoljuk át mit szeretnénk, hogyan, milyen színeket látnánk szívesen viszont a fürdőszobában.

Nézzük, hogyan is újítsuk meg gyorsan a fürdőszobát:

0. lépés

Tervezzük meg, álmodjuk meg, mit szeretnénk megvalósítani a megújítás során. Ha például a fürdőszoba bútor, szekrény, tükör már megérett a cserére, válasszuk ki az újat, rendeljük meg. Ha festeni szeretnénk, válasszunk színt, vásároljuk meg. Ha szeretnénk 1-2 új polcot felszerelni, szerezzük be. Készüljünk mérőszalaggal, ceruzával, vízmértékkel is!
Készüljünk elő minél jobban, hogy ne a kitűzött napon kelljen áruházakba szaladgálnunk, mert hiányzik valami. Tárolókosár, új szennyeskosár… gondoljuk át, mi mindent szeretnénk kicserélni, elhelyezni, és szerezzük be. Fontos! hogy a tervezett helyét mérjük le az egyes daraboknak, nehogy túl nagyot, vagy túl kicsit vásároljunk valamiből.

  1. lépés

Pakoljuk, ürítsük ki teljesen a fürdőszobát. Teljesen! Nem, a szekrényben sem maradhat semmi, sőt, ha mozdítható a fürdőszoba szekrény, azt is hozzuk ki a fürdőszobából.

2. lépés

Takarítsunk ki alaposan minden zugot. Mivel előzőleg kiűrítettük a helyiséget, nem kell óvatoskodnunk, “kényelmesen” ledörzsölhetünk minden lerakódott vízkövet az eldugott zugokból is.

3. lépés

Ha van csempétlen, festett falfelület, javítsuk ki az esetleges sérüléseket glettel, majd fessük le a kívánt színre. (A glett teljes száradását követően csiszoljuk simára a javított részt, utána festhetünk.)

4. lépés

Míg a festék száradására várunk, dolgozhatunk a fugával. A régi, elszíneződött fugát szépen felújíthatjuk a Mapei Fuga Fresca fugafelújítóval, sőt, akár változtathatunk is a fuga színén. Elsőként alaposan tiszítsuk meg a falakat, padlófelületet, különösen a régi fugát. Makacs szennyeződés esetén ajánljuk a Mapei Keranet savbáziú tisztítószert (márvány felületeken nem használható!). Ha teljesen megszáradt, kenjük át a fugát a Mapei Fuga Fresca szivacsfejjel ellátott tubusának segítségével.

5. lépés

Pakoljuk be a fürdőszobabútort, mosógépet, és szereljük fel a kívánt polcokat. Felszerelhetjük az új fürdőszobai lámpát is.
Érdemes a mosdó csaptelepet is most kicserélni, mielőtt bepakolnánk a fürdőszobai apróságokat.

6. lépés

Pakoljuk be a szükséges pipere-, tiszálkodási-, és tisztítószereket, melyeket a fürdőszobában tárolunk. DE! Ellenőrizzük a lejárati dátumukat, a dobozokban, tégelyekben lévő mennyiségeket, és ami lejárt, vagy érintetlenül állt a fürdőszobában már hónapok óta haladéktalanul dobjuk ki. Nincs rá szükségünk, ha eddig nem volt (ha lejárt, akkor egyértelmű, hogy a kukában a helye). A pipere, tisztálkodási-, és tiszítószerek esetében törekedjünk arra, hogy mind szekrénybe, tárolóba kerüljön, ne legyen szanaszét a fürdőszobában. Egy friss színekben pompázó fürdőszobában elrontják az összeképet a széthagyott holmik.

7. lépés

Helyezzük el a fürdőszobai kiegészítőket, az új dekorációt: szappanadagoló, fogmosópohár, törölköző, valamint dekorációként néhány növény (természetes fény teljes hiányában műnövény), gyertya és/vagy illatosító-, dekorációs tárgyak. Akár a fürdőszoba falára képet is helyezhetünk, ez a megújult fürdőszoba megálmodott stílusának függvénye.

Tipp: fehér csempével burkolt fürdőszobába válasszunk élénk színű kiegészítőket, gyertyákat, törölközőket, ezek vidámságot csempésznek a sokszor ridegnek tűnő, mégis tisztaságot árasztó fehér színekbe.

Tipp: régi fürdőszobabútorunkat bármilyen színre átfesthetjük, ezzel is feldobhatjuk, megújíthatjuk a fürdőszobát.

Tipp: csempematricával, sőt, bátrabbak akár csempefestékkel vihetnek színt a fürdőszobába.

Fürdőszoba zöld fürdőszobai kiegészítőkkel

Read previous post:
A divatos nagyméretű padlólapok és az egyre keskenyebb fuga

Amikor a nagyméretű, és természetes megjelenésű burkolólapokat keskeny fugával kombináljuk, akkor kapunk tökéletes, természetes kisugárzású összhatást. A tartós és időtállóan...

Close