Burkolat Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Padlólap

A gyors és költséghatékony fürdőszoba felújítás

Ha szeretne gyorsan, és valóban költségkímélően fürdőszobát felújítani, a kiváló minőségű alapanyagok választása a legköltséghatékonyabb és valóban időtakarékos megoldás.

A fürdőszoba hosszútávú és esztétikai tartalmát megőrző felújítási munkálatok kardinális lépése a megfelelő vízszigetelés kialakítása.

Hazánkban – mondhatni – lejobb műszaki tartalommal bíró vízszigetelő termékek a Mapei MAPELASTIC termékcsalád. A Mapei vízszigetelő anyagok kifogástalan minőségű termékek, feladatukat tökéletesen látják el az ajánlott rétegrendekben, de sokszor még ennél is többet teljesítenek.

Maga az “alap” MAPELASTIC vízszigetelés kb. 20 éve jelent meg a piacon. Akkoriban a Mapei legkiválóbb és legjobban sikerült fejlesztése volt, hogy a piacon még mindig az egyik legnépszerűbb és legnagyobb műszaki tartalommal bíró vízszigetelés.

Természetesen az igények változtak, egyre nőtt az elvárás a vízszigetelő anyagokkal szemben is, így a Mapei továbbfejlesztette e termékét, és mára már teljes Mapelastic vízszigetelő termékcsalád áll rendelkezésünkre.

Manapság a Mapelastic termékcsalád egyik legkedveltebb terméke a MAPELASTIC TURBO.

De mik az előnyei?
– bármikor használható, bedolgozhatósága független az időjárástól;
– akkor is felhordható a legtöbb típusú aljzatra, ha az nedves, tehát kültérben például nem gond, ha esik az eső;
– alkalmazható a termék akkor is, ha hideg van, és rendkívül magas a páratartalom.

Hatékonyan és gyorsan lehet vele dolgozni, mert a második réteg – megfelelő körülmények esetén – az első réteg felvitelét követően, 1 óra elteltével bedolgozható.

A két rétegben elkészített, MAPENET 150 üvegszövet-hálóval megerősített MAPELASTIC TURBO vízszigetelés 20 °C-on, 4 óra múlva már burkolható, így megtakaríthatjuk vele egy plusz kiszállás árát. Hozzávetőlegesen a burkolhatóság ideje 5 °C-on sem lesz több 24 óránál. A MAPELASTIC TURBO-t az esőtől is csak ennyi ideig célszerű „megvédeni”.

Bedolgozhatósága, krémes állaga miatt gyors és könnyű. Azonos idő alatt 50%-kal nagyobb felületre lehet felhordani, mint a klasszikus, kétkomponensű vízszigeteléseket. 36 és 18 kg-os kiszerelésben szintén megvásárolható, így a 2,4 kg/m2-es anyagigényt szem előtt tartva a nagyobb kiszerelés 15 m2-es, a kisebb kiszerelés 7,5 m2-es felületre elegendő.

A MAPELASTIC TURBO-val történő vízszigetelés elkészítését követően tehát már akár aznap elkezdhető a burkolás, de maximum 24 óra múlva.
Kell ennél több egy fürdőszobai burkolandó felület gyors elkészítésénél?

A vízszigetelést követően a megfelelő csemperagasztó, csempe és padlólap fektetése után MAPEI termékekel akár már másnap fugázható, és az azt követő napon kialakítható a fürdőszoba végleges milliője.

Az anyagáron nem, ám a burkoló szakemberek bérén rendkívül sokat spórolhatunk, hisz szinte nincs várakozási idő, az egyik burkolási folyamatot hamar követheti a másik, így rengeteg időt s ezáltal pénzt spórolhatunk minőségi alapanyagok kiválasztásával. Ám a munkálatok előtt mindenképp egyeztessen szakemberrel a megfelelő és szükséges alapanyagok, burkolási segédanyagok kérdésében.

Forrás: Mapei (vizszigeteles.hu)

Read previous post:
Milyen fugaszínt válasszak?

Oly sokat írtunk már a különböző hidegburkolatokról, csempékről és padlólapokról, érintettük a fugázás témáját is. Az ideális fugaszín kiválasztása egy...

Close