Beltér Burkolat Fürdőszoba Jakuzzi, szauna, hidromasszázs Konyha Kültér, kert Otthon, lakás Padlólap

Afrormosia fa (teak szerű) mintázat a padlón, olasz hidegburkolattal

Az olasz Del Conca gyár is követi a trendeket, az In/Out fahatású gres porcelán padlólapjai különböző színárnyalatokban elérhetőek. Mivel már jól ismerhető a piaci kínálat a fahatású padlólapok terén, e padlólapok különlegessége nem a műszaki paraméterekben, hanem a design-ban keresendő.

Az In/Out padlólap család megalkotásakor a gyártó a designerekkel karöltve azt tűzte ki célul, hogy különleges fa hatású megjelenéssel, jó ár-érték aránnyal, elérhető árú padlólapot alkosson, kül- és beltérbe is megfelelő műszaki paraméterekkel. Ezt sikerült is megvalósítania.

Az In/Out padlólap kollekció az afrikai Afrormosia fa mintázatát kapta. Ezt a fafajtát a bútoriparban a világ szinte minden táján ismerik, a teak fához nagyon hasonló az erezete, sokszor annak helyettesítésére használják. Nehéz, természetesen fénylő fa, ám keményebb, magasabb szilárdságú a teak-nál, így ellenálló képessége is nagyobb. Egy igen termetes, kopár fa, akár 45 méter magasra is megnőhet 1,6 m átmérővel. Rostos, tapadós kérge többnyire vörös foltos, ezért a bennszülöttek vörös fának nevezik.
Az afromosia fát nagy mennyiségben használják Angliában, Skandináviában, Hollandiában és Olaszországban, bútor-, és parkettagyártáshoz, valamint hajóépítésben. Kezeletlenül is rendkívül ellenálló, tartós, sima felületű padló-, és bútor készül belőle.

A designt ihlető afrormosia fa tulajdonságai az In/Out padlólapokban nem csak küllemben, hanem műszaki paraméterekben is megmutatkoznak.
Magas kopásállóságának köszönhetően otthonunk bármely helyiségébe burkolható, nagy igénybevétel esetén is. Fagyálló mázas greslap, R12es csúszásmentességgel, így bátran burkolhatjuk kültérre: csodálatos erkély és/vagy terasz lehet az eredmény.

Az In/Out padlólap kollekció minden tagja burkolható padlófűtés estén is, ekkor mindenképp flexibilis csemperagasztót, fugázót használjunk!

Ha fürdőszobába fa padló az álmunk, bátran válasszunk famintás hidegburkolatot, hisz pl. a Del Conca In/Out padlólap kollekció elemei vizes helyiségekbe is tökéletesek, nem kell aggódnunk az átázás, felázás miatt, nem kell méregdrága speciális fa burkolatot rendelnünk. Hosszú, nagy méretű designja, és a famintás erezet hatására avatatlan szemeknek szinte fel sem tűnik, hogy nem fa burkolatot látnak.

Az In/Out padlólapok a valódi fa lenyűgöző megjelenését varázsolják elénk otthonunk bármely helyiségének padlóján, ám mindezt az erdők károsítása nélkül. Az afrikaiak által igen nagyra tartott Afrormosia fa eszenciáját idézi, európai otthonainkban.

Read previous post:
Kavics körök a padlón gyorsan, a Moonstone padlólappal

Igazán különleges padlólapot kínál számunkra a gyártó a Moonstone 3D-s kavicsmintás padlólap formájában. Természetes kisugárzás, mintát kiadó padlólap felhasználásával. Ugye,...

Close