Burkolat Csempe Otthon, lakás Padlólap

Ceresit CR 90 Crystaliser vízszigetelés

A szigetelés, a vízszigetelés szükségessége a burkolás során gyakran felmerül, hisz a szigetelés megléte és minősége befolyásolja minden burkolat élettartamát. A vízszigetelés különösen az olyan területeken fontos, ahol nagy nedvességnek van kitéve a burkolat, ilyen például a lakóházak, lakások fürdőszobái, közületi vizes helyiséget, és a medencék, egyéb víztárorzók.

Építőipari kivitelezéseknél elengedhetetlen a megfelelő minőségű alapanyag felhasználás. A Ceresit több, mint 100 éves tradíciója, tapasztalata és az innovatív termékfejlesztés igazolja, hogy Ceresit terméket választani tökéletes döntés. A Ceresit hidegburkolási rendszerekben nem fog csalódni se a kivitelező, se a végfelhasználó.

A Ceresit márka 1905-ös fennállása óta termékkínálata folyamatosan fejlődött, bővült, mára már rendszer megoldásokat kínál a burkoló szakemberek számára is.

Bátran ajánlható a burkolás előkészítésére vízszigetelés szükségessége esetén a Ceresit CR 90 Crystaliser vízszigetelő, amely egy egykomponensű vízzáró cementhabarcs, kristályosodásra képes bevonat épületek és szerkezeti elemek vízszigetelésére.

Ceresit CR 90 vízszigetelő, vízzáró: alkalmas a szilárd ásványi felületek (téglafal, beton- és vasbeton felületek, cementes vakolat stb.) vízszigetelésére és nedvesség elleni védelmére. Alkalmazható víztartályok vízszigetelésére (max. 15 m vízmélységig), valamint kisméretű úszómedencék védelmére (max. 20 m3-ig), továbbá erkély, terasz és fürdőszoba vízszigetelésére a kerámiaburkolat fektetése előtt padlóra és falakra (vízszintes felületekre) egyaránt.

Jellemzői:ceresit-cr90-vizszigetelo
• vízzáró
• ellenáll a víznyomásnak
• repedésáthidaló (max. 0,4 mm-ig)
• eltömíti a beton hajszálrepedéseit
• sarokerősítő szalaggal kombinálható
• páraáteresztô
• idôjárás és fagyálló
• felhordható ecsettel vagy simítókanállal

A gyártástól számított 12 hónapig felhasználható, száraz, hűvös, nedvességtől védett helyen, eredeti csomagolásában tárolva.

A felhordást követően kb. 2 nap elteltével  járható, kb. 3 nap elteltével burkolható.

Felhasználható:
talajpára elleni védelemre 2 mm vastagságban, ekkor  3 kg/m2 anyagszükséglettel kell számolni.

talajvíz elleni védelem esetén 2,5 mm rétegvastagságban felhordva 4 kg/m2 anyagszükséglettel számoljunk.

– víztárolók, medencék vízszigetelésére max. 5 m vízmélységig, 3 mm rétegvastagságban 5 kg/m2 az anyagszükséglet. Maximálisan 5 mm rétegvastagságban felhordva  8 kg/m2 anyagszükséglettel számoljunk.

Keverési aránynál a felhordó eszközhasználatot vegyük figyelembe. Ecsettel való felhordás esetén a 25 kg Ceresit CR 90 vízszigetelő poranyagához 8 liter vizet adagoljunk, glettvassal való felhordás esetén 25 kg poranyaghoz 5 liter víz szükséges. A Ceresit CR 90 vízszigetelő zsák tartalmát az előre kimért, tiszta hideg vízhez kell adagolni, és keverőgéppel csomómentesre keverni. A bekevert anyagot kb. 3 órán belül fel kell használni.

A felhordás két rétegben történjen: az első réteg felhordása ecsettel vagy kefével javasolt, a jobb tapadás érdekében, a másodikat pedig glettvassal vagy ecsettel (kefével) hordjuk fel. A vízszigetelés második rétegének felhordása akkor lehetséges, ha az első réteg már kemény, de még nedves.

A szerszámokról még száradás előtt, azonnal mossuk le a vízszigetelő anyagot, hogy ez könnyedén elvégezhető legyen.

A Ceresit CR 90 vízszigetelést nem szabad összekeverni más anyagokkal, adalékokkal, így csökkenhet a szigetelő képessége, minősége.

Mielőtt a munkát befejezettenek tekintenénk, ellenőrizzük az előírt rétegvastagság meglétét.

Fnotos tudnunk, hogy a Ceresit CR 90 vízszigetelést +5 °C – +25 °C közötti hőmérsékleten használjuk, száraz körülmények között, valamint minimum 24 óráig nedves tartsuk nedves állapotban (pl. permetezzük vízzel időnként). Napos, meleg nyári időben a felhordott vízszigetelést legalább 3 napig tartsuk nedvesen. A frissen felhordott vízszigetelés védjük meg az esőtől a brukolhatóságig, ez kb. 3 nap.

Gipsz felületeken nem alkalmazható.

A bekevert vízszigetelés lúgossá válik, ezért fokozott óvatossággal bánjunk vele, sérülés esetén forduljunk orvoshoz. Kerüljük a bőrre kerülését is, dolgozzunk mindenképp kesztyűben.

ceresit-nyitoA vízszigetelés alkalmazása előtt ellenőrizzük a felületet, készítsük elő megfelelően. A felületnek teherbírónak, szilárdnak, és száraznak, zsír, por, cementtej, habarcs maradvány stb., valamint sókivirágzástól mentesnek kell lennie. Ha a vízszigetelést korábban festett, vakolt felületre használnánk, a felhordás előtt a festékréteget és mészvakolatot el kell távolítani. A beton felületeket ajánlott nagynyomású vízes mosóval, vagy homokfúvással megtisztítani a vízszigetelés felhordása előtt. Amennyiben repedezett a felület, a repedéseket töltsük ki, javítsuk ki lehetőség szerint.

Ugyan a Ceresit CR90 vízszigetelés repedésáthidaló tulajdonsággal rendelkezik, de a nagyobb repedéseket, felületi egyenetlenségeket érdemes javítani a felhordás előtt.

A vízszigetelés felhordása ellőtt a felületeket nedvesítsük be, majd a már nem fénylő, “mattnedves” felületre kell a Ceresit CR 90 vízzáró habarcsot felhordani.

A Ceresit márka magas minőséget és széles termékkínálatot képvisel, az építőipari kivitelezők elismerésével. A Ceresit 1905 óta áll az építőipari kivitelezések szolgálatában.

 

Read previous post:
Zalakerámia Palladio kőhatású padlólap kollekció

A Zalakerámia a hagyományos kőmintás padlólapok újragondolásával alkotta meg a Palladio termékcsaládot. A Palladio kollekció csodálatos felületével hatalmas költségek nélkül...

Close