Burkolat Csempe Padlólap

Kőragasztó a természetes kövek, nehéz burkolólapok ragasztásához

A természetes kő burkolatok, nagy méretű, nehéz hidegburkolatok ragasztására fokozottan oda kell figyelni, hisz a ragasztóanyagnak “el kell bírnia” a burkolat súlyát, bírnia kell a terhelést. Ilyen típusú burkolatok ragasztására speciális burkolatragasztó, azaz kőragasztó használandó.

Kőragasztó esetén a név esetleg megtévesztő lehet. Nem az udvarkövek ragasztására kell gondolnunk, sokkal inkább pl. a lábazati dekorációra használt, vagy a házak homlokzatát díszítő terméskő burkolatokra.

Több ezer éve használjuk a követ építkezésre, házakat, utakat építettünk belőlük, ám napjainkban már leginkább díszítőelemként, burkolatként használjuk őket. Padlóburkolatot, falburkolatot, homlokzat- valamint lábazati burkolatot készítünk a természetes kövekből. Nem csak esztétikus, hanem időt és időjárást álló megoldás.

solnhofeni-meszkoA természetes kövek rögzítésére több lehetőség kínálkozik, pl. ragasztás, vagy fém elemekkel rögzítés. A legnépszerűbb rögzítési módszer a kőragasztóval ragasztás. Egyszerű, és gépesítés nélkül tökéletesen kivitelezhető. Mindenképp az ilyen célra kifejlesztett kőragasztót kell választanunk a kivitelezéshez, mely nemcsak a kő súlyának a terhét bírja jól, az időjárásnak is ellenáll.

A kőragasztók alkalmasak természetes kőburkolatok, nagyméretű, elszíneződésre nem hajlamos ipari lapok, gres (kőporcelán) lapok ragasztására.

Alkalmazható kül-, és beltérben egyaránt, padlófűtés esetén is. Ragaszthatunk vele vízszintes (pl. padló) vagy függőleges (pl. fal) felületekre is. Kiváló a kezdeti tapadása, ezért a burkolást kezdhetjük fentről lefelé haladva is.

A kőragasztók általános jellemzői:

– kiváló kezdeti tapadással rendelkezik
– időjárás állóak
– kül- és beltérbe egyaránt használható
– padlófűtés esetén is alkalmazható

Kőragasztó használata esetén is gondoskodjunk a megfelelő felületi előkészítésről. A felületnek szilárdnak, száraznak, megfelelő teherbírásúnak kell lennie. A ragasztás megkezdése előtt ajánlott alapozó használata.

A kőragasztók felhasználása egyszerű, hiszen a gyári csomaghoz csak az előírásnak megfelelő mennyiségű vizet kell adagolnunk, és bekevernünk a csomagoláson feltüntetett információk szerint. Néhány perc pihentetést követően már dolgozhatunk is az anyaggal. A burkolólapokat a kikenést követő 20 percen belül a kikent ragasztóba kell nyomni a megfelelő erővel.

Kőragasztóval könnyedén elkészíthetjük az időtálló, esztétikus burkolatunkat környezetünk megelégedésére.

Read previous post:
Kivételes dizájn – Zalakerámia Petrol termékcsalád

A Zalakerámia az elmúlt időszakban rendkívül sok energiát fektetett a digitális technológia fejlesztésébe. Ennek a munkának az egyik legvarázslatosabb eredménye...

Close