Burkolat Csempe Kültér, kert Otthon, lakás Padlólap

Csemperagasztó falra, padlóra és kül-, vagy beltérbe egyaránt, padlófűtés esetnén is

A Terranova Web.Col Plus D csemperagasztó beltérben és kültérben egyaránt alkalmazható flexibilis hidegburkolat ragasztó, mely bátran használható fokozott igénybevételű felületekre, padlófűtés használata esetén is. Ugyanis a padlófűtés esetén mindenképpen körültekintően kell megválasztani a padlólap ragasztására használt csemperagasztót is.

Terranova-plus-D

 

Web.Col Plus D emelt minőségű csemperagasztó használható közepes méretű kőporcelán lapokhoz (akár 900 cm2 felületre), valamint egyéb, alacsony nedvszívó képességű lapok (pl.: greslapok) ragasztására is, kül- és beltérben egyaránt, akár padlófűtés esetén is.

Mivel padlóra, valamint falra is alkalmas csemperagasztásra, ha nagyobb méretű csempét választunk a falra (pl. 25*40 cm; 30*60 cm stb.), vagy természetes hatású burkolatban gondolkodunk, bátran választhatjuk a Web.Col Plus D flexibilis csemperagasztót. Emelt minőségének, csökkentett lecsúszási hajlamának és teherbírásának köszönhetően sokféle felületen alkalmazhatjuk.

Felhasználási terület:
– kőporcelánhoz és greslapokhoz is
– falra és padlóra egyaránt alkalmas
– beltérben és kültérben is használható
– padlófűtés, elektromos fűtés esetén is
– cement és mész-cement kötésű felületre
– esztrichekre is ragaszthatunk vele

30281Tulajdonságok:
– fagyálló
– flexibilis ragasztó
– emelt minőségű
– jól kenhető
– greslapok ragasztásához is alkalmas
– padlófűtésre alkalmazható
– csökkentett lecsúszási hajlam
– Az MSZ EN 1346 szerinti hosszú nyitott idő (30 perc)

A teljes kötési ideje kb. 24 óra, tehát 1 nap elteltével már fugázható. Azonban a teljes terhelhetőségig kb. 1 hetet kell várnunk a burkolás után, mint a legtöbb felxibilis csemperagasztó esetén, ugyanis ez a sztenderd adat.

Általános érvényű, hogy kültéri burkoláshoz választott burkolatragasztó flexibilis, és fagyálló legyen – ez nagyon fontos! Ha ugyanis fagyálló, de nem felxibilis (flex) ragasztót használunk, a padlólap elválik a felülettől, lepattogzik, felfagy. Ezt mindenképp kerüljük el pl. Terranova Web.Col Plus D csemperagasztó választásával, hisz új teraszburkolatunkban évekig szeretnénk gyönyörködni.

Érdemes tehát a csemperagasztót is körültekintően kiválasztani, hogy új, gyönyörű burkolatunk sokáig otthonunk éke lehessen.

Read previous post:
Fürdőszobák és színek – Narancssárga

Bár már búcsút intettünk a sötét, hideg téli napoknak, de van rá lehetőségünk, hogy a napsütést és melegséget egész évben...

Close