Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Otthon, lakás Padlólap

Fürdőszobák és színek – Narancssárga

Bár már búcsút intettünk a sötét, hideg téli napoknak, de van rá lehetőségünk, hogy a napsütést és melegséget egész évben megőrizzük otthonunkban. A narancssárga jótékony és frissítő hatását évszaktól függetlenül élvezhetjük fürdőszobánkban, és ez az élettel teli kisugárzás mindig pozitív hatást gyakorol ránk.

A narancssárga nagyszerűen egyesíti a citromsárga napsütötte hangulatát, és a piros energikus melegségét. Egy ilyen árnyalattal könnyedén elkerülhetjük az unalmas fürdőszobai összkép kialakítását.

narancs1A narancssárga fürdőszoba energikussá tesz, gondolatainkat optimista irányba tereli. Ebből fakad rendkívül vonzó természete, mely kellemessé és vidámmá teszi a légkört.

A fürdőszoba tervezésekor azonban mindenképpen vegyük figyelembe, hogy egy padlótól-plafonig narancssárga kialakítás nem feltétlenül az elvárásainknak megfelelő végeredményt produkálna. Ahhoz, hogy a narancssárga előnyeit narancs2kiaknázzuk, és egyben elkerüljük annak túlzó hatását, érdemes egy másik színnel kombinálva használni a burkolatok, szaniterek és kiegészítők kiválasztásakor.

Erre a legnagyszerűbb választás az elsőre legegyszerűbbnek tűnő fehér. Ezzel a klasszikus választással világosabbá, tisztábbá tehetjük a fürdőszoba összképét. Ha például a narancssárga padlólapokat és csempéket fehérre festett mennyezettel kombináljuk, remek hátteret teremtünk a fehér szaniterek és kiegészítők számára.

Egészen más hatást kapunk, ha a fehér kerül túlsúlyba. Ha a fehér padló, falfelületek, narancs3szaniterek és bútorok mellet csak a kiegészítők képviselik a narancssárga árnyalatot. Ebben az esetben a makulátlan hangulatot töri meg egy-egy pezsgő és eleven színfolt szétszórva a térben.

Egy másik lehetséges variáció a narancssárga barnával való kombinálása. Ezzel a két meleg színnel barátságos és hívogató fürdőszobát alakíthatunk ki. Ezt a megoldást azonban kisméretű fürdő esetén inkább mellőzzük, elkerülve a túl sötét enteriőr kialakítását.

A narancssárga figyelemfelkeltő megjelenését arra is felhasználhatjuk, hogy a fürdőszobában csak egy területet emeljünk ki vele. Egy jól megválasztott részen elhelyezett narancs csempével vagy padlólappal burkolt felület, vagy egy kis felületen megjelenő narancs festett csík szembetűnő, látványos, és segít kiemelni a helyiség pozitív adottságait.

 

Read previous post:
Roca szaniterek – időtálló minőség, évszázados múlttal

A Roca gyár szaniterjei sokunknak ismertek, bárki találkozhatott velük hotelek, szállodák fürdőszobáiban. Kiemelkedő minőség és gondos tervezői munka, melynek köszönhetően...

Close