Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Padlólap

Fa burkolat a fürdőszobába?

A fürdőszoba mindennapjaink része, hiszen itt indul és végződik egy-egy napunk. Szerepe az eldugott kis zugokból előlépett mindennapi élettérré, így a design is fontos szempont a fürdőszoba kialakításánál.

Fürdőszoba burkolatok esetében igen népszerű a fa, sőt méginkább a fahatású burkolat használata. A technikai fejlődésnek köszönhetően ma már a valódi fához megszólalásig hasonlító, ám a valódi fához képest rendkívül ellenálló fahatású kerámia burkolatok közül válogathatunk.

Nézzük meg azért, hogy mivel kell számolnunk, ha valódi fa burkolatot szeretnénk a fürdőszobába?

Összességében a faburkolat szépsége és természetessége megkérdőjelezhetetlen: valóságos oázist lehet létrehozni a segítségével a fürdőszobánkból. Meleg és kényelmes légkört teremt, ahol a fárasztó hétköznapok után megpihenhetünk, feltöltődhetünk.
Azonban azt mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a fa érzékeny a nedvességre, párára, és a meleg hőmérséklet kombinációjára. A fa elvetemedhet, az idő múlásával főleg nedves környezetben eldeformálódhat, megtelepedhetnek benne gombák, elszineződhet… és még sorolhatnánk.

Ezért, ha mindenképp valód fa burkolatot szeretnénk a fürdőszobába elsősorban a faanyag kiválasztására ügyeljünk. Minőségi tömör faanyagot kell választani, valamilyen trópusi fában (brazil teak, brazil dió, brazil cseresznye) vagy valamilyen hőkezelt fajtában érdemes gondolkodni. A faanyagot a beépítés előtt ajánlott felületkezelni, impregnálni lakkal, olajjal, viasszal. Mindig hozzáértő szakembert válasszunk a kivitelezéshez.

Mivel a fa különösen érzékeny a nedvességre, párára, a fürdőszobai faburkolatokra született egy praktikus megoldás: a famintázatú vagy fahatású kerámia burkolat.

Khan Onda padlólap

A fahatású kerámia burkolatok design szempontjából hozzák a valódi fa minden előnyét, és praktikusság szempontjából a kerámia burkolatok minden előnyét is hordozzák. Nem igényelnek odafigyelést, felületkezelést, könnyedén tisztíthatóak, tisztán tarthatóak, akár felületfertőtlenítő szereket is használhatunk esetükben.

Ragno Inedito Avorio fahatású padló

A fa természetes kisugárzása egy-egy fahatású kerámia burkolatban a fürdőszoba mindennapi komfortját és használati élményét növeli, pihentető melegsége segít ellazulni, vagy épp energiát ad az álmos reggeleken. A látvány vitathatatlan, az élmény pedig a berendezéssel, egy-egy növény elhelyezésével valódi oázis érzést kelthet.

A fahatású kerámia padlólapok óriási előnye, hogy otthonunk bármely helyiségébe burkolhatóak: fürdőszobába, konyhába, nappaliba, közlekedő terekbe, de akár a gyerekszobába, hálószobába is. Padlófűtés esetén is alkalmazhatóak, így nem kell aggódnunk a hideg padló miatt – kiválasztáskor padlófűtés esetén ellenőrizzük az adott padlólap műszaki ismertetőjét!

Ha fahatású kerámia burkolatban gondolkodunk, a padlóra minden esetben fahatású padlólapot válasszunk, míg a falra akár padlólap is burkolható, nem csak fahatású csempe (a falak teherbírását figyelembe kell venni – konzultáljon burkoló szakemberrel!).

KAI Group, Acacia fahatású padlólap

Read previous post:
A laminált padló alátétek fontossága

Sokan felesleges költségként viszonyulnak a laminált padló alátétekhez, ám igenis nagy jelentősségük van mind a napi komfort, mind a laminált...

Close