Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha Kültér, kert Otthon, lakás Padlólap

Fa hatású kerámi burkolat padlóra vagy akár a falakra

A természetesség, a fa burkolatok, és berendezési tárgyak népszerűsége töretlen. Ám ha valódi fa burkolatot szeretnénk otthonunkba, jóval nagyobb kiadásra kell számítanunk, mintha a fahatású, famintás padlólapok, csempék közül választanánk. Nem beszélve arról, hogy fahatású kerámia burkolatot választani hosszú távon is kényelmesebb megoldás.

A Khan Onda fahatású burkolat család külöböző színárnyalatú, fahatású kerámia burkolólapokból ál. 15*90 cm-es méretével és faerezet textúrájával a valódi fa lapokra a megszólalásig hasonlít, ám magában hozdozza a kerámia burkolatok minden előnyét.

A Khan Onda kollekció bár padlólapként is maximálisan kiszolgálja az otthoni igényeket, bátran burkolhatjuk akár falra is. (A fal adottságait, teherbírását figyelembe véve!)

Az Onda lapok 3 színáranyalata egymással is jól kombinálható, így igazán különleges felületet kapunk, akár a falakon, akár a padlón alkalmazva.

Khan Onda burkolat padlón és falon

A Khan Bergen kollekció szintén faerezet textúrájú 15*90 cm-es padlólapok bár enyhén sötétebb árnyalatban készülnek, ám magukban hordozzák a fahatású kerámia padlólapok minden előnyét.

Khan Bergen padlólap

E fahatású padlólap családok burkolhatóak otthonunk szinte bármely helyiségébe. Szuper hangulatos, természetes kisugárzású környezetet teremtenek a konyhában, nappaliban, fürdőszobában, sőt, akár hálószobában, gyerekszobában is. Mivel padlófűtés esetén is alkalmazhatóak – szigorúan flexibilis burkolási segédanyagok használatával – nem kell aggódnunk, hogy hideg lesz a padló.

Khan Onda padlólap fürdőszobában

Csúszásmentességi besorolásuk R9-es, így általános célra ajánlott, pl. lakások fürdőszobái, mellékhelyiségei, nappalija, konyhája, közlekedői és szobái.

Kopásállósága révén (PEI 3) közepesen igénybevett helyiségekbe tökéletesen megfelel – így a lakás szinte minden helyiségébe, vagy pl. szállodai fürdőszobákba is alkalmasak. Matt felületű, alapanyaga kőporcelán (gres, azaz homokkő kerámia), ami tömörsége miatt csekély vízfelvételű, rendkívül kopásálló, szilárd, nagyon kemény és teljes lapvastagságában azonos anyagú.

Higiénikus, könnyen karbantartó, így hosszútávon igen jó választás, a valódi fa burkolattal ellentétben nem igényelnek különösebb karbantartást, vagy felületkezelést.

Fagyálló kerámia burkolatok révén kül- és beltérben egyaránt használhatóak. Kültérben feltétlenül flexibilis, fagyálló burkolólapragasztót kell használni a burkoláskor.

A burkolandó felület területéhez viszonyítva a vágáskor keletkező hulladék és a későbbi pótlásra felkészülve átlagosan 10-15%-kal több lapot érdemes rendelni (pl. 20 m2-es helyiség esetén 22-24 m2)! További általános ajánlás, hogy diagonal (átlós) burkolás esetén az alapterülethez képest 15-20%-kal több lapot szükséges beszerezni.

Khan Bergen padlólap nappaliban

Khan Onda padlólap konyhában

Read previous post:
Hangulatosan természetes hatású burkolat otthonunk bármely helyiségébe

A fa már évek óta a modern dizájn ihletforrása, gazdag színei, mintái és textúrái miatt, amelyek a belsőépítészetben is hasznosíthatók....

Close