Beltér Burkolat Csempe Festék Fürdőszoba Otthon, lakás Padlólap

Fürdőszobák és színek – Bézs

A bézs a fürdőszobák világában a divatból soha ki nem menő klasszikusnak számít. Ezt köszönheti a természetes megjelenése mellett annak, hogy egy rendkívüli puhaságot sugárzó árnyalat. Létrehozhatunk segítségével egy mindent körülvevő, nyugodt légkört.

Ha a választásunk egy teljes egészében bézs árnyalatokban játszó fürdőszoba kialakítására esik, egy hívogató teret hozhatunk létre, mely csábítja az oda belépőt. Simogatóan hat az elmére és a lélekre egyaránt. Ezek a tulajdonságok pedig nagyban hozzájárulnak a mindennapokban az ellazulás és a relaxáció eléréséhez.

selma2Ha kombinálni szeretnénk a bézs felületeket más színekkel, a legkézenfekvőbb lehetőségek a fehér és barna. A fehér már eleve meg fog jelenni a fürdőszobában például a fürdőkád, vagy a mosdókagyló lévén, ezért ha ez az árnyalat például a falfesték színében is visszaköszön, már nem idegenként fog megjelenni, hiszen a kapcsolódási pont adott. Tiszta és világos hangulata a bézs remek kiegészítője.

A másik nagyszerű választás, ha több színre vágyunk a fürdőszobában, a barna. Mivel a bézzsel együtt a földszínek közül kerülnek ki, ezért a harmónia adott. Jó választás lehet a sötétbarna padlólapokkal burkolt felület bézs falakkal történő kombinálása. A sötétebb padló így stabilitást ad a fürdőszobában, és portofino2egyúttal melegséget is sugároz.

De ha nem szeretnék ennyire eltolni az tónusokat sötétebb irányba, barna kiegészítőkkel is dekoratív hatást érhetünk el. Így csak apróbb felületeken jelenik meg ez a meleg, sötét szín, de pont emiatt kelti fel a figyelmet. Erre lehet jó példa egy szép fakeretbe foglalt tükör, vagy ha az apró kiegészítőket mind e színben válogatjuk össze.

amazonas1A bézs csempék, padlólapok és falfestékek másik nagy előnye, hogy a fürdőszoba méretétől függetlenül élvezhetjük szépségüket. Hiszen legyen bár egészen apró e helyiség otthonunkban, a bézs világos és lágy karaktere ott is gondoskodik a pozitív összképről.

A bézs fürdőszoba nem kell, hogy unalmas legyen. A természetes megjelenés, és a változatos kínálat az árnyalatok tekintetében számtalan variációt tesz lehetővé a csempék, padlólapok és falfestékek kiválasztásakor. A bézs ezáltal egy olyan széles skálát ölel körül a stílusok területén, hogy a rusztikustól egészen a modernig képes az ideális hangulat megteremtéséről gondoskodni a fürdőszobában.

 

Read previous post:
Fürdőszobák és színek – Szürke

Szürke = unalmas? Koránt sem. Ez az árnyalat a fekete és fehér színek keverékeként sokkal inkább a kiegyensúlyozottság, sem mint...

Close