Beltér Burkolat Csempe Festék Fürdőszoba Padlólap

Fürdőszobák és színek – Kék

A kék árnyalatok tagadhatatlanul a leggyakrabban megjelenő színek a fürdőszobák világában. Ez egy teljesen természetes tendencia, hisz a kék maga a víz megtestesítője, így egy ilyen nedves környezetben egyértelműen helye van.

A kék szín amennyire általános a fürdőszobák berendezésekor, annyira nagyszámú lehetőséget rejt a kreativitás területén. Pont annak köszönhetően, hogy automatikusan illeszkedik a fürdőszoba szerepét tükröző hangulathoz, szabad kezet kapunk általa a tervezéskor.

kendo3Ha a kék szín más árnyalattal való kombinálásán gondolkodunk, rögtön adja magát a fehér szín. Ez a variáció a két nagy fürdőszobai klasszikus egyesülése. Bár e két szín együttesen hűvösebb összképet biztosít, de ez nem áll távol a tisztaságot sugárzó fürdőszoba ideájától.

Ennél a megoldásnál a frissességet sugárzó enteriőr mellett az optikailag megnövelt térérzet előnyeit is élvezhetjük. Ha kisebb méretű fürdőszobával rendelkezünk, ez nem egy elhanyagolható szempont.

De ha elképzeljük például a kék csempével borított falfelületek által nyújtott háttér előtt elhelyezkedő finom vonalú fehér fürdőszobai bútorok és szaniterek látványát, egyből szembeötlik, hogy ez a színösszeállítás az elegancia frontján is megállja a helyét.

kékA kék fürdőszoba a vintage irányzat szerelmeseinek is jó választás. Halványabb, kopott kék felületek alapként való használatával, és ezek rusztikus kidolgozású fürdőszobabútorok, és térben álló kád ötvözetével romantikus hangulatú helyiséget alakíthatunk ki.

Rendkívül érdekes hatást érhetünk el, ha a padló vagy a falfelületek burkolására a kék számos árnyalatát variálva használjuk. Így rendkívül eredeti és érdekes alapot teremthetünk a fürdőszobában a kiegészítők számára.

30347Azoknak, akik vágynak a kék szín jelenlétére a fürdőszobában, de egy nyugodt kisugárzású megoldást szeretnének, érdemes elgondolkodni a bézzsel való kombináláson. Ez az elsőre szokatlannak tűnő megoldás jól megválasztott árnyalatokkal, harmonizáló kiegészítőkkel békés, a természetből fakadó zavartalan hellyé varázsolja a fürdőszobát.

A sötét és világos kékek, és a számtalan eltérő kisugárzású árnyalat végtelen variációt tesz lehetővé a fürdőszoba kialakításakor. Legyen bár a fürdőszoba nagy, vagy egészen apró, legyenek bármilyenek a fényviszonyok a kék mindenre megoldást tud nyújtani. Helyezzük a kék színt akár előtérbe, akár csak a másodhegedűs szerepkört bízzuk rá, mindannyian megtalálhatjuk és kiaknázhatjuk e csodálatos árnyalatban rejtőző lehetőségeket.

 

Read previous post:
Jika Cubito – modern romantika a fürdőszobában

A Jika Cubito termékcsaládot egyenes vonalú, geometrikus formák jellemzik. A Cubito szaniterek és kiegészítők egyszerre képviselik a modern, funkcionalitásra törekvő...

Close