Burkolat Kültér, kert Padlólap

Hidegburkolatok fagyállósága

A hidegburkolatok fagyállósága a burkolat vízfelvételétől, vagyis porozitásától függ. Általában a 3% vízfelvétel alatti padlólapok ajánlhatók kültérre is a hazai szabályozások szerint. Hisz kültéri burkolatánál elengedhetetlen a fagyállóság a csapadék és a téli fagyos időjárási viszonyok miatt.

A vonatkozó szabvány a padlólapok százszori fagyasztását-felengedését írja elő a bevizsgálás során. Ha “átmegy” a próbán az adott termék, megkapja a fagyálló minősítést.

Kültéri burkolatot mindig körültekintőbben válasszunk, ugyanis kültéri fagyálló burkolat beltéri burkolásra is alkalmas, de ez fordítva nem igaz. Nem fagyálló burkolatot ne burkoljunk kültérre, könnyedén felfagyhat a nagyobb vízfelvétele miatt.

od_padlo_entA kültéri padlólapnak a felületét is vegyük szemügyre, csúszásmentes padlólapot válasszunk, különösen fedetlen területekre, ahol a csapadék éri, ráfagyhat. A fagyálló padlólapok felületén is megállhat a víz/csapadék, mely a fagyás hatására jeges, csúszós lesz.

Kültéri burkolás esetében nem elegendő, hogy a padlólap fagyálló, a fugázóanyag és a csemperagasztó habarcs is flexibilis, fagyálló legyen, mely a hőtágulást képes követni, így előzhetjük meg a padló felfagyását, felpattogzódását.

A terméktájékoztatók minden esetben kitérnek az adott hidegburkolat fagyállóságára is. Ha nem találjuk feltüntetve, kérjük a szakkereskedésben az eladó segítségét.

 

Read previous post:
Kádparavánok – praktikum esztétikusan a fürdőszobában

A fürdőszoba kialakításakor elsősorban a méretbeli akadályok miatt kevesen engedhetik meg maguknak, hogy zuhanykabint és fürdőkádat egyaránt beépítsenek. Erre a...

Close