Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Otthon, lakás Padlólap

Hogyan válasszuk ki fürdőszobánk színeit?

Először is le kell szögezni, hogy a fürdőszoba színvilágának uralkodó elemeinek kiválasztásakor nincs általános érvényű jó vagy rossz irány. Bár a trendek folytonosan jönnek-mennek, elsődlegesen az egyéni ízlésünknek megfelelő igényeket kell kielégíteni.

Ez azért is fontos, mert például a falfestés, vagy a függönyök esetében viszonylag egyszerűen és kevés költséggel tudunk alkalmazkodni a változó divathoz. De a hidegburkolatok és szaniterek esetében egészen más a helyzet.

Ezek kiválasztásával hosszú évekre határozzuk meg a fürdőszoba összképét, így elsődleges szempont a tervezéskor, hogy a személyes funkció igényeinknek és stílusbeli elvárásainknak egyaránt megfeleljenek.

almeria1 A számunkra tökéletes árnyalatok kiválasztásakor első lépésben nem konkrét színekben kell gondolkodni, hanem azt kell eldönteni, hogy milyen hangulatú enteriőrre vágyunk. Hiszen egészen mást kíván egy nyugtató, pihentető hatású fürdőszoba, és megint mást egy pezsdítő, az érzékekre serkentően ható fürdő.

Ha ki kellene választani a fürdőszobai színek királyát, akkor az egyértelműen a fehér lenne. Mivel a tisztaságot testesíti meg, ez nem is lehet kérdés. Az sem elhanyagolható szempont, hogy stílusok egész sorában alapszínnek számít, és emellett a más, kiegészítő árnylatokkal való kombinálhatósága is elsőrangú.

A fehér szín kiváló alapot tud teremteni a fürdőszoba kialakításakor. Akár már egy csillogó tükörrel és fényes csaptelepekkel kiegészülve is dekoratív végeredményt kapunk.

mantilla3Akik stresszmentes, békés helyen szeretnék befejezni a napjukat, azok elsősorban a földes árnylatú és a pasztell színekben gondolkodjanak a fürdőszoba kialakításakor. Ezek az árnylatok semlegességükkel elősegítik az általuk körülölelt személy elmélyedését önmagában, és a rohanó külvilág teljes kizárását. A fürdőszoba ezáltal megnyugtató menedékké válik.

A merészebb fürdőszobára vágyóknak is többféle lehetőség kínálkozik a színek vonatkozásában. Egy karakteres, domináns árnyalat kiválasztásával, mint például a vörös, vagy akár a lila, vérpezsdítő fürdőt alakíthatunk ki. Visszafogottabb színekkel kombinálva stílusos, elegáns enteriőrt alkotnak.

Az egészen vakmerőek több erőteljes, de egymással harmóniában lévő szín kombinálásával játékos, élénk és egyedi fürdőszobát is megálmodhatnak. A tarkabarka színválaszték nem kell, hogy összevisszaságot eredményezzen. Csupán arra érdemes figyelni, hogy vagy egy szín több árnyalatát válasszuk, vagy pedig ha teljesen ellentétes színekről van szó, akkor csak kisebb felületeken használjuk őket.

 

Read previous post:
Fürdőszobánk stílusa pihenésünk záloga

Fürdőszobánk a nyugalom szigete. Szinte mindegy, milyen sítust kedvelünk, legyen az modern, klasszikus, mediterrán, vintage, letisztult, vagy éppen high-tech, egy-egy...

Close