Burkolat Otthon, lakás Padlólap

Igazi luxus, kiváló minőség a padlón – Valentino

Korábbi bejegyzésben esett már szó a Valentino padlólapokról, hogy miért is érdemes őket választani. Higgyék el, megéri! Az OtthonDepo.hu webáruház nagy hangsúlyt fektet a minőségi termékek forgalmazására. Hidegburkolat kínálatunkban kiemelt szerepet kapnak az olasz Piemme gyár termékei, így a Valentino termékek is.

A Piemme gyár által 1977-ben bevezetett luxus minőséget és desing-t képviselő Valentino termékek a folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően képviselik a luxust, megfizethető áron is.

Az OtthonDepo.hu webáruház kínálatában az anyagában színezett gres padlólapok széles választékban megtalálhatók, készletről, rendkívül kedvező áron.

Szóljunk néhány szót a gres, avagy kőporcelán padlólapokról.

A kőporcelán vagy gres burkolatok készülhetnek mázas, vagy natur kivitelben. Utóbbi anyagában színezett kőporcelán vagy gres padlólap, mely a Piemme gyár termékei között is megtalálható, különböző méretekben.

defileMázatlan, anyagában színezett greslap: alapanyaguk gránit őrlemény, kerámia,  igénybevételeknek és a felhasználási területnek megfelelő adalékanyagokkal, ami a mázas kerámiánál jóval szilárdabb, ellenállóbb alapot ad. Nagy nyomáson, préseléses eljárással készül, többek között ennek is köszönhető a 0,5% alatti vízfelvétel, így tökéletes kültéri burkolatot kapunk. Természetesen beltéri felhasználásra is alkalmas. Színezésük az anyagba kevert színezőanyagoknak, kőőrleményeknek köszönhető.

A lapok felületét esetenként polírozzák, tükörsimára, vagy strukturált felületet is kialakíthatnak.

valentino6Mázas kőporcelán/gres padlólap:  itt a lap felületére egy mázréteg kerül. A nagyobb igénybevétel miatt, itt a mázréteg is erősebb (min. PEI IV. fokozatú), de egyes gyártók még a PEI V. fokozatnál is erősebb mázat használnak, így az ilyen burkolatok nagy forgalmú helyeken is használhatóak. A Valentino greslapok legtöbbje igen nagy kopásállóságú, nagy forgalmú területekre is alkalmas.

Mindkét típus esetében, és gyakran az exkluzív mázas kerámia lapok esetében is előfordul, hogy a lapokat rektifikált (lézer-vágott) kivitelben is készítik, mint például a Valentino padlólapok között is megtalálható. Ez azt jelenti, hogy égetés után a lapok oldalát tökéletesen egyenesre és derékszögűre vágják, ami lehetővé teszi az elméleti zárt fuga használatát. A gyakorlatban persze min.1-2mm fugát célszerű használni.

Exkluzív kivitel, időtálló gyártás – Valentino.

 

 

Read previous post:
Valentino padlólapok

A Piemme gyár Valentino padlólapjai az igazi luxust képviselik, kiváló minőségben, aprólékos kivitelben, valamint a legújabb, legmodernebb technológiával  készítve kőporcelán alapanyagból. 

Close