Beltér Burkolat Otthon, lakás Padlólap

Laminált padló előnyei

A laminált padlók egyik kiemelkedő előnye a korszerű gyártási technológiák, strapabíró kivitelezés mellett a hatalmas szín és mintaválaszték. Rendkívül aprólékosak, szépek és egységesek. A színük és mintázatuk valósághű, mégis jelentős színárnyalati eltérésektől mentes.

Esztétikailag kiemelkedő a laminált padlók megjelenése.

laminalt1Praktikussági szempontokat figyelembe véve nem elhanyagolható, hogy beépítési magassága általában 1 cm, ami felújítások során a fontos lehet. A laminált padló lapok egymáshoz illesztése nagyon pontos, szinte tökéletes, és nincsenek hézagok, nem kell kitöltő anyagot használni. Fedőrétegük sokkal, akár 10-15-ször kopásállóbb, mint a hagyományos parkettáké, így a hagyományos parkettáknál megszokott 3-4 évenkénti felületkezelés, felújítás, lakkozás nem szükséges, hisz gyárilag olyan felületet kapnak a laminált padlók, melyek időtállók, rendkívül kopásállók.

A laminált padlók felületének ellenállóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy még a cigarettaparázs sem hagy rajta nyomot, háztartási oldószerek, tűsarkú cipők sem károsítják.
Az egyedi kivitelnek csak a képzeletünk szabhat határt, hisz a laminált padlók mintázata, lerakási módja egy helyiségen belül is változtatható.

Környezetbarát szempontokat figyelembe véve nem elhanyagolható, hogy anyagának 90 %-a faörlemény, ebből készül a hordozóanyag. Erre kerül a dekorréteg, mely színtartó, UV álló, impregnált felület. A dekorréteget gyantás védőréteg vonja be, mely a kopás és karcállóságról gondoskodik.

A szendvics-szerkezetet az adja, hogy az alján is gyantaréteg található

larakasA laminált padlók vastagsága általában 6-12 mm között van. Padlófűtés esetén is alkalmazható.

Fektetése nagyon egyszerű, click rendszerben készülnek, a bátrabbak akár maguk is lefektethetik.

Tisztítása könnyű, általában portalanítást igényel pl. porszívóval, olykor nedves ruhával való áttörlésre, feltörlésre lehet szükség. Nedves ruha! Nem vizes! A rendszeres, túl vizes törlés hatására az illesztéseknél felhólyagozhat.

laminalt2A laminált padlók mintázata többnyire fa hatású, de ma már kapható csempe és akár kő hatású felületi kivitellel.

Hátrányát is meg kell említenünk. A vizet nem szereti, ügyeljünk arra, hogy csak nedves kendővel tisztítsuk.

Felületének csiszolása tilos! Rétegelt kivitel, dekorréteggel, ha csiszolni próbáljuk, feldörzsöljük a mintázatát, tönkre tesszük a burkolatot.

A laminált padlók különböző kopásállósággal rendelkeznek.(AC3,0C4,AC5,AC6) a helyiség igénybe vétele a meghatározó, hogy melyiket válasszuk.

 

Read previous post:
Igazi luxus, kiváló minőség a padlón – Valentino

Korábbi bejegyzésben esett már szó a Valentino padlólapokról, hogy miért is érdemes őket választani. Higgyék el, megéri! Az OtthonDepo.hu webáruház...

Close