Beltér Burkolat Csempe Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Konyha Padlólap

Így lesz tökéletes a fürdőszoba: a penészmentes fuga

Egy-egy feújítást hosszú évekre tervezünk, ezért érdemes gondosan kiválasztani az alapanyagokat is, hogy hosszú távon megbízható, penészmentes lehessen a fürdőszobánk.

Ma már olyan korszerű fugázó-, és tömítőanyagok közül választhatunk, melyek penészedésgátló adalékkal készülnek, és nem utolsó sorban vízlepergető tulajdonságokkal rendelkeznek. A sarkakba, élekhez és a szaniterek körül használjunk szilikon hézagkitöltőt, melyeket időnként érdemes kicserélni. Ajánlott olyat választani, mely ecetsav tartlmú, penszedésgátló funkcióval rendelkezik. Ma már szinte bármilyen színben rendelkezésünkre állnak a szilikonos hézagkitöltő anyagok is, nem kell kompromisszumot kötnie.

Összességében tehát, a burkolat gondos kiválasztásán kívül fontos a segédanyagok, a fugázó-, tömítőanyagok éppoly körültekintő kiválasztása, hisz ha nem megfelelőt választ, akár néhány hónap alatt megindulhat a penészképződés.

3 tippünk a helyes fugaválasztáshoz:

  1. Válasszon flexibilis fugázó anyagot, CG2 jelöléssel ellátottak.
  2. Alacsony vízfelvételű fugázót válasszon. Ha a zsákon található egy “W” betű, az azt jelenti, hogy kevésbé szívja magába a vizet a fugázó, így a koszolódás, foltosodás elkerülhető.
  3. Válasszon nagy kopásállóságú fugázót. A zsákon “A” betű jelölés található.

Azaz az a legjobb, ha CG2WA jelöléssel ellátott fugázóanyagot választ. Ezek például a Mapei Keracolor FF Flex, Keracolor GG, Ultracolor Plus 
fugázói. Ha az Ultracolor Plus gyorskötő fugázót választja, akkor még a fehér kivirágzás esélye is csökken. Tulajdonságai közöt kiemelendő, hogy anyagösszetétel megakadályozza a penészgombák megtelepedését, a fugázó anyaga rendkívül tartós, vízlepergető és elkoszolódásra kevéssé hajlamos, azaz szennytaszító és foltosodásálló.

Bátran kijelenthetjük, hogy ha a fugázóanyagot, szilokon tömítő anyagokat körültekintően válassztjuk ki az új burkolathoz, hosszú távon elégedettek leszünk az eredménnyel, és nem okoz majd fejfájást a penészedés sem.

Read previous post:
Így lesz tökéletes a fürdőszoba: fugatisztítás

Sokunk számára ismerős, hogy sajnos az elkoszolódott, régebbi fugát a hagyományos tisztítási módszerekkel szinte lehetetlen széppé tenni. Így hiába hibátlan,...

Close