Burkolat Fürdőszoba Konyha Padlólap

Kellemesen meleg kő-, vagy fa hatású burkolat a fürdőszobába: vinyl padlóval

Napjaink szinte legnagyobb vívmánya a vinyl padló, avagy LVT padló, mely akár falburkolat is lehet. Számos előnye mellett kiemelendő, hogy a vinyl padló 100%-ig vízálló, így fürdőszobába, konyhába, vagy egyéb vizes helyiségbe is tökéletes választás. Meg kell említenünk még, hogy rendkívül könnyen lerakható, így akár saját magunk is elvégezhetjük a kivitelezést.

A vinyl padlók alapvetően melegburkolatok, ám mégis ideálisak vizes helyiségekbe, hisz 100%-ig vízállóak. A fürdőszobában különösen komfortos érzés, hogy nem a hideg padlóra kell kilépnünk, még akkor sem, ha nem kedveljük a kádkilépőket, fürdőszoba szőnyegeket.

Bár vitathatatlan, egy fürdőszobaszőnyeg puhaságát és melegségét nem tudja utánozni, mégiscsak egy padlóburkolatról van szó. 🙂

A vinyl padlók anyaga puha, meleg komfortérzetet biztosít otthonunk bármely helyiségében, így kisgyermekes családoknak például kifejezetten ajánlott padlóburkolat választás. 

Designját tekintve a vinyl padlók a kőre, fára megszólalásig hasonlító felülettel készülnek, avatatlan szemek meg sem tudják mondani, hogy nem egy fa padlóval találkoznak otthonunkban.

Használatát tekintve a vinyl padlóburkolat vízálló, karcálló, rendkívül tartós, a nagyobb fizikai behatásoknak is ellenáll.

Lerakása rendkívül egyszerű, csupán egy gumikalapácsra és egy sniccerre lesz szükségünk. Fontos azonban megemlítenünk, hogy pl. a klikkes vagy ragasztós vinyl padlók esetében is vinyl padló alátét fóliát vagy alátétlemezt kell elhelyezni a felületre, erre kerülhet maga a padlóburkolat.

Választhatunk öntapadós, vagy ragasztós vinyl padlót is, mely akár falburkolatként is kiváló választás lehet.

De térjünk csak vissza a fürdőszobai alkalmazásra.

Ha a fürdőszobájának designját fa padlóburkolattal tervezi, a valódi fa helyett válasszon vinyl padlót, mely mindenképpen (jelentősen) pénztárcabarátabb megoldás. A felület, a famintás vinyl padlók fa erezete megszólalásig hasonlít a valódi fára, és rengeteg színáranyalatban, mintázattal elérhető. Bár a kerámia padlólapok között is hatalmas a kínálat a famintás desigban, ám a vinyl padlók felülete a hideg-rigdeg kőburkolathoz képest jóval komfortosabb. Puhább, meleg járófelület, mely kellemes komfortot biztosít mezítlábas járkálás esetén is. 

A vinyl padlók mellett szól az a nem elhanyagolható tény is, hogy ha meguntuk, könnyedén megválhatunk tőle, bosszantó és időigényes bontási munkálatok nélkül. 

Burkolható akár meglévő padlóburkolatra is, ami lehet akár parketta.

Ha megsérül egy-egy elem a vinyl burkolatunkon? Semmi gond, a teljes felület felszedése nélkül könnyedén cserélhető az egyetlen sérült elem.

Összefoglalásul: miután egy tartós, rugalmas burkolatról van szó, így szinte a lakás bármely helyiségébe ideális, akár padlófűtés esetén is. A vinyl padlók 100%-ban vízállóak, így alkalmasak vizes helyiségek burkolására is, tehát bátran fektethető fürdőszobába, konyhába is. Nappali, hálószoba, gyerekszoba esetén is ideális választás. Bármikor felszedhető, és újra fektethető, akár másik helyiségbe is.

A vinyl padló egy univerzális, tartós burkolat, az Ön otthonába.

Vinyl padló a konyhában

Vinyl padló a nappaliban (Gerflor)

Vinyl padló a gyerekszobában (Gerflor)

Read previous post:
Így lesz tökélestes a fürdőszoba: a különleges, exkluzív fuga titka

Ha igazán különleges, exkluzív fürdőszobai burkolatra vágyik, a fugázó kiválasztásakor érdemes a Mapei Kerapoxy Design fugázójában gondolkodni, mely önmagában egy...

Close