Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha Padlólap

Kerámia vagy gres porcelán padlólap? 6 tipp a jó választáshoz II.

Bár a gres porcelán és az égetett agyag kerámia ugyan úgy a hidegburkolatok közé tartoznak, ám mégis kicsit más padlóburkoló termékek. Az egyik lehet előnyösebb, mint a másik, attól függően, hogy hol, milyen helyiségbe szeretné burkolni.

Előző cikkünk a témában»

4. Nappali, háló, kevésbé igénybevett beltéri helyiségek

Jó választás az égetett agyag kerámia padlólap

Zalakerámia Petrol

A nappali, háló, és egyéb szobák burkolatát is adhatja hidegburkolat. A mai modern famintás padlólapok melegséget sugárzó megjelenése a fára megszólalásig hasonlít, mintha valódi fa padlóval lenne dolgunk, mégis jobban ellenállnak a nedvességnek is. Padlófűtés esetén is burkolható a legtöbb a mázas kerámia burkolat. Mindig tájékozódjunk a váalsztott termék műszaki adatairól!
A kerámia padlólapok között sokféle szín-, és mintaválaszték fellelhető, így könnyedén megtaláljuk stílusunknak, otthonunk desig-jának legmegfelelőbbet, kedvezőbb áron, mintha gres porcelán padlólapot vásárolnánk, mégis tökélestes és időtálló burkolatunk lehet.

5. Burkolás otthon – avagy “csináld magad”

A legjobb választás az égetett agyag kerámia padlólap

Ha saját maga szereti az otthoni felújítást, és nekilát a burkolat cseréjének is, az mázas agyag kerámia padlóburkolat választása ajánlott, mert könnyebben vágható, mint a porcelán. Ez fokozottan igaz akkor, ha olyan helyiséget burkolunk, ahol sok vágás szükséges. Gres padló választása esetén nagyobb a hibalehetőség, komolyabb vágóeszköz szükséges, valamint időigényesebb, és az esetleges vágáskori törések miatt költségesebb a gres porcelánnal történő otthoni burkolás.

6. Költségkímélés

A legjobb választás az égetett agyag kerámia padlólap

Zalakerámia Shiraz

Nem minden gres porcelán padlólap drága, de a nézelődés, válogatás során könnyen észrevehető tendenciát mutatnak az árak: a gres porcelán padlólapok általában drágábbak, mint a kerámia.
Ha szoros költségvetés van az építkezés, felújítás alkalmával, a kerámia illeszkedik jobban a pénztárcához – a kívánt design megvalósítását is figyelembe véve. Nehéz találni egy minőségi gres porcelán padlólapot olcsón, ám mégis érdemes szétnézni, hisz a kereskedések a kifutó termékeket – melyekből olykor már csak néhány négyzetméter maradt készleten – olykor még a kerámia padlólapok átlagára alatt kiárusítják, így ha szerencsénk van, találhatunk árban és mennyiségben is megfelelő gres padlólapot nyomott áron. Vegyük figyelembe a vágási hulladékot!

Összességében megállapítható, hogy a helyiség igénybevétele határozza meg, hogy gres padlólap vagy a mázas kerámia padlólap a legideálisabb választás. Gres padlólapok között szintén megtalálhatóak a mázréteggel ellátottak, melyek maximálisan követik az aktuális lakberendezési terendeket, így design tekintetében nincs szükség kompromisszumra.

Bátran kérjünk tanácsot a szakkereskedésekben a vásárlás előtt, hisz a magas kopásállósággal rendelkező mázas kerámia burkolat akár ki is válthatja bizonyos helyiségekben a gres padlólapot.

Read previous post:
Kerámia vagy gres porcelán padlólap? 6 tipp a jó választáshoz I.

Bár a gres porcelán és az égetett agyag kerámia ugyan úgy a hidegburkolatok közé tartoznak, ám mégis kicsit más padlóburkoló...

Close