Beltér Burkolat Kültér, kert Padlólap

Keramin SP ipari gres padlólapok – tökéletes burkolat nagy forgalmú területekre is

Közületekben, bevásárlóközpontok, raktárak, lépcsőházak, egyéb nagy forgalmú területek burkolatának megválasztásakor különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a padlólap kiválasztására, hogy valóban tartós, esztétikailag is az elvárásoknak megfelelő burkolatot kapjunk, mely éveken keresztül megőrzi minőségét. A belorusz Keramin mázatlan gres padlólapok ideális választás nagy forgalmú bel-, és külterek burkolására is.

A Keramin SP gyár mázatlan, impregnált felületű, anyagában színezett gres padlólapjai ipari felhasználásra is tökéletesek, bel- és kültérbe egyaránt.

Mint a gres padlólapokra jellemző, alapanyaguk gránit őrlemény, speciális adalékanyagokkal, ami a mázas kerámiánál jóval szilárdabb, ellenállóbb alapot ad. A gyártási eljárás során a gránitőrlemény alapú, speciális összetevőket finom porrá őrlik, majd szárítógépben porlasztják, így állítják elő a már préselésre alkalmas granulátumot. Az anyagában színezett gres padlólapok színét a speciális masszába kevert kőőrlemény adja. A préselésre alkalmas előkészített anyagot (granulátumot) nagy nyomáson préselik, a masszából “kiszorítják” a levegőt, és kialakul a lap formája. Ekkor ismét szárító berendezésbe kerül, ahol a maradék nedvességet is kivonják belőle. Ezen eljárás befejeztével alkalmassá válik a greslap az véglegesítésre, tehát kemencébe kerül, és kb 1200 fok feletti hőmérsékleten kiégetik, hogy felhasználásra, burkolásra alkalmassá váljon.

keramin_0645Így készül el a mázatlan gres padlólap, melyek a gyártási technológiának köszönhetően nagyon magas felületi keménységgel és kopásállósággal rendelkeznek, alacsony a porozitásuk és kiemelkedően jó a fagyállóságuk is valamint nagy a hajlítószilárdságuk.

Általában a mázatlan gres padlólapokat impregnálni kell. A Keramin SP ipari gres padlólapjai azonban gyárilag impregnált felületűek, így ezeket a burkolás után nem szükséges impregnálni, így a Keramin gyár termékét választva időt és pénzt takaríthat meg.

A Keramin SP ipari gres padlólapjai ún. mákos gres padlólapok. Ez az elnevezés a gyártás során az anyagában kialakított mintázatból adódik, ránézésre, mintha mákszemek lennének benne. Természetesen ezt a megjelenést speciális kőzúzalék hozzáadásával érik el a gyártás során.

A Keramin SP ipari padlólapok felhasználási területei például: 

  • lépcsőházak, függőfolyosók
  • teraszok
  • raktárak
  • bevásárlóközpontok, egyéb üzletek
  • csarnokok

A Keramin SP ipari padlólapok a nagy hajlítószilárdságuknak köszönhetően, valamint hogy különböző vastagságban elérhetőek, alkalmasak nagy terhelésnek kitett területek burkolására is.

keramin_0645_strukturalt

 

Gres padlólapok általános jellemzői: 
– sav- és lúgállóak, színtartóak
– könnyen tisztíthatóan
– magas felületi keménységgel és hajlítószilárdsággal rendelkeznek
– esztétikusak

keramin_0637_lepcsolap

 

A Keramin SP ipari padlólapok elérhetők több színben, méretben (20*20 cm, 30*30 cm) és vastagságban (8 mm, 10 mm, 12 mm), strukturált (csúszásmentes) felületű kivitel, valamint lécsőlapok is rendelhetőek, hogy a lépcsőburkolat is biztonságos legyen nedves környezet, időjárás esetén is.

Kiváló minőség elérhető áron!

 

Read previous post:
Valami eredeti – Zalakerámia Timber padlólapok

A Zalakerámia Timber kollekció sokkal több, mint egy a famintás padlólapok sorában. A dekorlapok teszik igazán különlegessé ezt a családot....

Close