Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha Padlólap

Mi is az a vinyl padló?

A Vinyl padló említése esetén sokaknak szinte azonnal az évtizedekkel ezelőtt nagy divatnak örvendő linóleum ugrik be. Bár annyi igaz, hogy a vinyl padlók anyaga PVC, ám a linóleumtól egy sokkal keményebb, esztétikailag és minősigéileg kiemelkedők. Tartósság, gyors burkolhatóság, takarékosság jellemzi a vinyl padlókat, magas esztétikai minőséggel.

Megjelenésében a vinyl padló mintázhat akár követ, fát, vagy keltheti a kerámia látványát is. A famintás vinyl padlók szinte megszólalásig hasonlítanak a valódi fára.

A vinyl padlók alapanyaga a PVC, de ne gondoljunk a régről ismert linóleumra! Annál sokkal jobb minőségű, hiszen felülete nem olyan puha, hanem kemény, ráadásul a környezetvédők is felsóhajthatnak, hiszen károsanyag-kibocsátása sem mérhető. Szóval zöld szívvel élők is nyugodtan választhatják!

Szerkezete négyrétegű. Az alapréteg feladata a stabilitás biztosítása. Erre helyezik a fotóréteget, amely a vinyl burkolat mintázatát adja, amire a PVC védőréteg, arra pedig a rugalmas, elasztikus felületi védőréteg kerül.
A felületi védőréteg az ún.  PUR felületkezelés, amikor nagyon finom szemcsében folyékony polyuretánt permetezünk a PVC-re, ezzel kialakítva a felületvédelmet, így SOHA nem kell waxolni, mint a linóleumot. A PUR+ egy továbbfejlesztett változat, ahol sikerült elérni, hogy a felület ne legyen fényes a kezelés után, hanem természetes, matt felület legyen.

A lerakás módjának tekintetében választhatunk öntapadós, ragasztós vagy klikkes típust is.

A vinyl burkolatok legkedveltebb típusa a klikkes kivitel, melyet egyszerűen egymásba pattintva, ragasztás nélkül lehet lerakni. Egyes klikkes vinyl padlólaptípusok esetében a sérült elemeket bármikor könnyen cserélni lehet, ezért érdemes tartalék anyagot is vásárolni a későbbi javításra gondolva. Nincs szükség arra, hogy a parkettát a padlóhoz ragasszuk, mert a klikkes megoldás egyben tartja az egész padlófelületet. Nemcsak az újonan kiegyenlített aljzatra lehet fektetni, a megfelelő padlóhoz való alátétlemez kiválasztásával akár csempére, parkettára is fektethetjük.

Ha a ragasztós változat mellett döntünk, a legfontosabb, hogy szennyeződésektől mentes zsír-és pormentes felületre történjen a vinyl-speciális ragasztó felvitele. Soha ne dolgozzunk hagyományos PVC ragasztóval!

Az öntapadós vinyl esetében érdemes egy alapozóréteget, vagy alátétfóliát is felvinni a felületre.

Vinyl padlót szinte bárhol alkalmazhatunk otthonunkban. Konyhába, fürdőszobába is kiváló válsztás, hisz vízálló padlóburkolatról van szó.

Mivel a vinyl padló melegburkolat, így a nappalinak, vagy a hálószobának is töléletes burkolata lehet. 

A vinyl padló burkolat egyre népszerűbb hazánkban is, hisz nemcsak sokoldalúan felhasználható, hanem gyors, tiszta burkolást tesz lehetővé. Fektetés után azonnal járható, nincs szükség várakozási időre. Gyors, kiváló minőség és rendkívül esztétikus modern desing, ami miatt a vinyl padló választását bátran ajánljuk.

Read previous post:
A fürdőszoba felújítás folyamata, lépései

Otthonunkat, így a fürdőszobánkat is több okból újítjuk fel. Lehetséges, hogy a műszaki felújítás ideje érkezett el, ám lehet, hogy...

Close