Burkolat Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

A fürdőszoba felújítás folyamata, lépései

Otthonunkat, így a fürdőszobánkat is több okból újítjuk fel. Lehetséges, hogy a műszaki felújítás ideje érkezett el, ám lehet, hogy “csak” új design elérése a cél. Legyen bármelyik is az okunk a fürdőszoba felújítására, az alábbi pontokat gondoljuk át, tervezzük meg az új fürdőszobát.

A fürdőszobai felújítás tervezésének fontossága nem csak a kívánt eredmény eléréséhez visz közelebb, hanem pénztárcánkat is kímélhetjük, már jó előre számolhatunk a várható kiadásokkal.

1. Mi a cél? Milyen design-t szeretnénk a fürdőszobába?
Érdemes lakberendezési magazinokat nézegetni, valamint az interneten számos fotó áll rendelkezésünkre, hogy megtervezhessük álmaink fürdőszobáját.
Az alábbiakat tartsunk azonban szem előtt:
– Mekkora terület áll rendelkezésünkre?
– Hány tagú család számára tervezünk fürdőszobát?
– Idősebb, vagy mozgásában korlátozott személy fogja-e rendszeresen használni a fürdőszobát?
– Mi a fontosabb? A könnyű és gyors tisztíthatóság, vagy a desing?
– Wellness élményt szeretnénk a fürdőszobába?
– Design frissítés, vagy teljes felújítás a terv?

2. Milyen összegből gazdálkodhatunk? A pénz és a célok szinkronba hozása.
Írjunk listát a beszerzendő tárgyakról, eszközökről – ne feledjük a burkolatokat, és a szükséges segédanyagokat sem! Igyekzzünk összeget társítani az egyes elemek mellé.

3. Elképzeléseink finomítása – a fürdőszoba stílusa.
Válogassa ki a leginkább tetsző, a leginkább vágyott fürdőszobák fotóit. A tároló szekrényekről, rejtett pakoló felületekről ne feledkezzen meg kényelme érdekében.

4. Mérjük fel a pontos fürdőszobai méreteket, véglegesítsük a tervet, négyzetméterben.

5. Válasszuk ki a fürdőszoba színvilágát, ennek megfelelően válasszunk csempét, padlólapot, szanitereket. Akár vinyl padlóban is gondolkodhatunk!
Néhány felmerülő kellék, vegyük számba, mire lesz szükségünk: fürdőkád, mosdó, csaptelepek, zuhanykabin + zuhanytálca, fürdőszobabútor, wc, kádparaván, fürdőszobai polc, törölközőtartó, törölközőszárító radiátor… és még sorolhatnánk. Vegye számba, mit és milyet szeretne.

6. Készítsen vázlatot egy papírlapra. Próbálja tartani a fürdőszoba méreteit, a berendezési tárgyak méreteit, arányait. Szakkereskedésekben látványtervezést is kérhet a kiválasztott burkolattal, berendezési tárgyakkal. Éljen a lehetőséggel!

7. Keressen meg kivitelező szakemberket, kérjen ajánlatot.

8. A végül kiválasztott kivitelezővel beszéljük át alaposan a tervünket, és az anyagszükségletet, a válaszott burkolatot, berendezési eszközöket. Halgassunk a szakember tanácsára.

9. Kivitelezés.

10. Álmaink fürdőszobájának átvétele, és a kiegészítők, pipere cikkel elhelyezése, azaz a fürdőszobánk teljes birtokba vétele, használatra késszé igazítása a kiegészítőkkel.

Azt tanácsoljuk, egyik lépést se hagyja ki, fordítson figyelmet a tervezésre, így a végeredmény valóban álmai fürdőszobája lehet.

Read previous post:
Ötletek kicsi fürdőszobákba

Sokan, akik kicsi fürdőszobával rendelkeznek, nem is gondolkodnak fürdőszoba bútor vásárláson. Pedig létezik megoldás! Sőt, ajánljuk is körülnézni e területen,...

Close