Burkolat Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

A fürdőszoba felújítás folyamata, lépései

Otthonunkat, így a fürdőszobánkat is több okból újítjuk fel. Lehetséges, hogy a műszaki felújítás ideje érkezett el, ám lehet, hogy “csak” új design elérése a cél. Legyen bármelyik is az okunk a fürdőszoba felújítására, az alábbi pontokat gondoljuk át, tervezzük meg az új fürdőszobát.

A fürdőszobai felújítás tervezésének fontossága nem csak a kívánt eredmény eléréséhez visz közelebb, hanem pénztárcánkat is kímélhetjük, már jó előre számolhatunk a várható kiadásokkal.

1. Mi a cél? Milyen design-t szeretnénk a fürdőszobába?
Érdemes lakberendezési magazinokat nézegetni, valamint az interneten számos fotó áll rendelkezésünkre, hogy megtervezhessük álmaink fürdőszobáját.
Az alábbiakat tartsunk azonban szem előtt:
– Mekkora terület áll rendelkezésünkre?
– Hány tagú család számára tervezünk fürdőszobát?
– Idősebb, vagy mozgásában korlátozott személy fogja-e rendszeresen használni a fürdőszobát?
– Mi a fontosabb? A könnyű és gyors tisztíthatóság, vagy a desing?
– Wellness élményt szeretnénk a fürdőszobába?
– Design frissítés, vagy teljes felújítás a terv?

2. Milyen összegből gazdálkodhatunk? A pénz és a célok szinkronba hozása.
Írjunk listát a beszerzendő tárgyakról, eszközökről – ne feledjük a burkolatokat, és a szükséges segédanyagokat sem! Igyekzzünk összeget társítani az egyes elemek mellé.

3. Elképzeléseink finomítása – a fürdőszoba stílusa.
Válogassa ki a leginkább tetsző, a leginkább vágyott fürdőszobák fotóit. A tároló szekrényekről, rejtett pakoló felületekről ne feledkezzen meg kényelme érdekében.

4. Mérjük fel a pontos fürdőszobai méreteket, véglegesítsük a tervet, négyzetméterben.

5. Válasszuk ki a fürdőszoba színvilágát, ennek megfelelően válasszunk csempét, padlólapot, szanitereket. Akár vinyl padlóban is gondolkodhatunk!
Néhány felmerülő kellék, vegyük számba, mire lesz szükségünk: fürdőkád, mosdó, csaptelepek, zuhanykabin + zuhanytálca, fürdőszobabútor, wc, kádparaván, fürdőszobai polc, törölközőtartó, törölközőszárító radiátor… és még sorolhatnánk. Vegye számba, mit és milyet szeretne.

6. Készítsen vázlatot egy papírlapra. Próbálja tartani a fürdőszoba méreteit, a berendezési tárgyak méreteit, arányait. Szakkereskedésekben látványtervezést is kérhet a kiválasztott burkolattal, berendezési tárgyakkal. Éljen a lehetőséggel!

7. Keressen meg kivitelező szakemberket, kérjen ajánlatot.

8. A végül kiválasztott kivitelezővel beszéljük át alaposan a tervünket, és az anyagszükségletet, a válaszott burkolatot, berendezési eszközöket. Halgassunk a szakember tanácsára.

9. Kivitelezés.

10. Álmaink fürdőszobájának átvétele, és a kiegészítők, pipere cikkel elhelyezése, azaz a fürdőszobánk teljes birtokba vétele, használatra késszé igazítása a kiegészítőkkel.

Azt tanácsoljuk, egyik lépést se hagyja ki, fordítson figyelmet a tervezésre, így a végeredmény valóban álmai fürdőszobája lehet.

More in Burkolat, Fürdőkád, zuhanykabin, Fürdőszoba
Ötletek kicsi fürdőszobákba

Sokan, akik kicsi fürdőszobával rendelkeznek, nem is gondolkodnak fürdőszoba bútor vásárláson. Pedig létezik megoldás! Sőt, ajánljuk is körülnézni e területen,...

Close