Beltér Burkolat Csempe Kültér, kert Otthon, lakás Padlólap

Milyen színű fugázó anyagot válasszunk?

Ha sikerült megtalálnunk az esztétikai és minőségi elvárásainknak megfelelő csempét vagy padlólapot, ne sajnáljuk az időt a tökéletes fugázó anyag kiválasztására sem. Bár a fuga a teljes burkolt területnek csak egy csekély részét foglalja el, mégis igen jelentősen tudja befolyásolni az összképet.

Általában három fő irány szokott lenni a fugázó anyag kiválasztásakor. Az első a fal- vagy padlóburkoló színével megegyező tónus használata. A második a burkolat árnyalatával teljesen ellentétes szín alkalmazása. A harmadik pedig, főleg több színű fal- vagy padlóburkolatok együttes alkalmazásakor egy semleges árnyalat közbeiktatása.

pluvium2A hidegburkolattal egyező színű fugázó anyag azáltal, hogy tökéletesen beleolvad a környezetébe, segít összekötni a felületet. Egybefüggő, zökkenőmentes hatást nyújt, különösen ha nagyméretű csempét vagy padlólapot használunk.

A megegyező színű fugázó anyag használata különösen előnyös a természetes fa, vagy például márvány felületeket imitáló burkolatok mellett. Hiszen ezt a naturális megjelenést rendkívül zavarná egy oda nem illő, eltérő árnyalat. Minden természetes szépség kárba veszne.

almeria1Ha kontrasztos felületekre vágyunk, a burkolat színétől eltérő fugázó anyagot válasszunk. Ezzel e megoldással merészebb, figyelemfelkeltő burkolatot alakíthatunk ki. Egy jó kombinációval meglepően dekoratív felületek hozhatunk létre, ahol a fugázó anyag kiemeli a csempe vagy padlólap alakját is.

Ha egy fal vagy padló felületen többféle árnyalatú terméket együttesen használunk, a legjobb választás egy semleges, minden darabbal egyenként is harmonizáló fugázó anyag kiválasztása. Legtöbbször a barna, bézs és szürke árnyalatok azok, amelyekkel nem nyúlhatunk mellé. Ezek a színek a legkülönfélébb stílusokkal és árnylatokkal képesek összhangba kerülni.

Azt azonban mindenképpen vegyük figyelembe a fugázó anyag színének kiválasztásakor, hogy milyen igénybevételnek lesz kitéve. Padlóburkolat esetében nem érdemes túl világos színekben gondolkodni, hiszen a napi használat mellett elkerülhetetlenül meglátszódnak a szennyeződések a felületén.

 

Read previous post:
Burkoljunk bátran óriásokkal

A mai trendek szinte minden stílusban megkövetelik a nagy méretű padlólapok használatát padlóra, és gyakorta a falra is. Ez az...

Close