Beltér Konyha Otthon, lakás Padlólap

Burkoljunk bátran óriásokkal

A mai trendek szinte minden stílusban megkövetelik a nagy méretű padlólapok használatát padlóra, és gyakorta a falra is. Ez az új divat nem csak a gyártókat állítja kihívás elé, hanem a burkoló szakembereket, és a burkolat segédanyag (csemperagasztó, fugázó stb.) gyártókat is. Márpedig a piacot ki kell szolgálni, szakszerűen!

Az elmúlt évek során nagyon divatossá váltak a nagyméretű padlólapok az átlagos háztartásokban is. Ehhez a piaci igényhez alkalmazkodniuk kellett a burkolatragasztó gyártóknak, valamint a burkoló szakembereknek is.

delconca-in-outA folyamatosan változó divat trendek megkövetelik a gyártóktól, hogy egyre előálljanak – egymással versengve – mind nagyobb, méretekkel, s azon belül mind nagyobb szín és mintaválasztékkal. A 30*60 cm méret már-már szokványosnak számít a 60*60 cm méret mellett. Mára megjelentek a piacon a lécre hasonlító, fa hatású nagy méretű padlólapok is, melyek pl. 15*60-as méretükkel valódi fa padló hatást keltenek. Ám gyártók itt korántsem álltak meg, hisz találhatunk már a kereskedések kínálatában 15*90 cm, 60*120 cm vagy ettől is nagyobb méretű padlólapot is.

A nagyméretű burkolatoknál, bármilyen precíziós eljárással is készülnek, minimális domborodás figyelhető meg. Ezért is fontos a megfelelő minőségű, folyékonyágyas flexibils burkolólap ragasztó használata, valamint a fugázás. A burkolólappal harmonizáló színű, 1-2 mm vastagságú fuga szinte észrevehetetlen, csodálatos padlózata lehet otthonunknak.

Nagy méretű padlólapok ragasztásához mindig emelt minőségű, folyékonyágyas, nagyméretű lapokhoz ajánlott burkolatragasztót kell használni.

ceresit-cm12-folyekonyagyas-csemperagasztoAlkalmazható ragasztóanyagok például:

A nagyméretű padlólapok nagy előnye, hogy igazán gyors vele a burkolás. Időhatékony, így költséghatékony is. Nagy, összefüggő felületek esetében ne feledkezzünk meg a dilatációs rés(ek)ről sem, hogy valóban időtálló, hosszú éveken át csodálható eredményt kapjunk.

A nagyméretű burkolólapok a modern, kifinomult ízlésvilágot képviselik, bármilyen stílusban is rendezzük be otthonunkat.

delconca-in-outA természetességet kedvelők a fahatású felületekhez megtalálják a keresett nagyméretű padlólapot, például az  olasz Sintesi Elisir padlólap család tagjai között. Modern vagy klasszikus stílus képviselete, olasz minőségben.

Érdemes megemlíteni a szintén olasz, DelConca In/Out padlólap kollekciót, mely a fa több árnyalatában varázsolja a természetet otthonunkba.

 

A Sintesi Expolrer olasz padlólapok a kő természetességét hozzák el otthonunkba, kül-, és beltérbe egyaránt. Legyen az nappali, terasz, konyha van kerti pihenő, a tökélestesen természetes hatású burkolatot kaphatunk. Társaként említjük, bár egy teljesen más megjelenésű burkolólap kollekció a Sintesi Lands, mely a föld színeit hívja modern stílusával.

sintesi-explorer-tabacco sintesi-lands

my-way-rovere-rossoVégül, de nem utolsó sorban egy lengyel gyártó termékeit említenénk. A My Way Noce különböző színei között válogatva feltűnik a méret, mely már 15*90 cm, és megjelenésével a modern technológiát szimbolizálja, természetes hatású felülettel. Egyerűen csodálatos és lenyűgöző, ahogy a  hosszú, vékony, fa hatású lapról kiderül, hogy nem fa, hanem kerámia burkolat. Modern technika, melegséget árasztó, természetes megjelenés a My Way Noce Naturalle, My Way Rovere Rosso és a My Way Rovere Giallo kollekciókban.

A nagy lapméretek világos, fényes megjelenéssel a modern, vagy éppen a high-tech stílus kedvelőinek nyújtanak elvárásuknak megfelelő megjelenést.

A fa hatású, hosszú, vékony, lécre emlékeztető kisugárzású burkolatokban a természetességet, a vintage vagy akár a klasszikus, és minimalista stílust kedvelők, de még a romantikus design megszállottjai is megtalálják a nagyméretű padlólapok között szívük választottját.

 

Read previous post:
Kis fürdőszobába nagyméretű padlólap? – Igen!

Valamiért az a nézet terjedt el a köztudatban, hogy az apró méretű fürdőszobák padlóburkolatának tervezésekor hibás dolog nagyméretű termékekben gondolkodni....

Close