Beltér Csempe Festék Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás Padlólap

Ötletek kis fürdőszoba berendezéséhez

A lakberendezésben mindig is kihívást jelentett a kis terek maximalizálása. Ez a jelenség talán a fürdőszobák esetében merül fel a leggyakrabban. Kevesen rendelkeznek olyan tágas fürdővel, ahol az esztétikumot teljes mértékben előtérbe lehet helyezni.

Hazánkban, ahol sokan élnek apró fürdőszobával rendelkező lakásokban, érdemes több energiát fektetni az új fürdőszoba berendezésekor, vagy a régi felújításakor a kellő átgondolásra.

fürdőszobaRengeteg apróbb, vagy nagyobb trükk áll rendelkezésre, hogy a számunkra szükséges berendezési tárgyak okos elrendezésével egy kényelmes, praktikus és nem utolsó sorban ízléses és dekoratív fürdőszobát alakítsunk ki. Íme néhány ötlet:

– Ha a fürdőszobát a mennyezetéig burkoljuk csempével, azt az illúziót kelthetjük, hogy a belmagasság nagyobb.

– A falak festésénél, burkolásánál érdemes világos árnyalatokban gondolkodni, hiszen ezek tágítják a teret. A sötétebb színeket inkább csak dekorációként, kisebb területeken díszítő elemként használjuk.

– A kis fürdőszoba nem jelenti azt, hogy a kisméretű padlólap az ideális választás. A közepes méretű padlólap, színében szinte egyező vékony fugacsíkokkal egységes felületet képezve képes tágítani a teret.

– Ha zuhanykabin, vagy kádparaván kerül a fürdőbe, használjunk átlátszó változatot. Ez mind a fényt, mind a „szemünket” átengedi, így nem töri meg a teret.

fürdőszoba4– Szintén a zuhanykabinnál és a kádparavánnál maradva érdemes törölközőtartóval ellátott darabot választani, hiszen így egy újabb feladat kerül ellátásra plusz berendezési tárgy használata nélkül.

– Ha kádat tervezünk fürdőszobánkba, de ellátjuk kádparavánnal és egy fejzuhanyt is beszereltetünk, mindkét tisztálkodási formát tökéletesen élvezhetjük lemondások nélkül, helytakarékos formában.

– Egy kis helység tágasabbá tételében rendkívül fontos a jó megvilágítás. A mennyezeti lámpák mellett a mosdó fölé is kerüljön világítótest, hiszen ez a használat során is fontos.

fürdőszoba2– Mivel mosdóra mindenképpen szükség van, érdemes az alatta egyébként nem használható helyet polccal, vagy szekrénnyel kitölteni, így plusz tároló helyet kapunk, helypazarlás nélkül.

Fenti lista a teljesség igénye nélkül arra próbál rávilágítani, hogy számos lehetőség és megoldás van segítségünkre, hogy a kis méret ellenére fürdőszobánkat megjelenésében tágasabbá, stílusossá, elegánssá varázsoljuk.

 

Read previous post:
Új bútort a régiből – csináld magad

Régi bútorainkat megunhatja szemünk egy idő után, ám az idő vas foga is nyomot hagyhat rajta. Viszont mégis sajnáljuk kidobni,...

Close